Болница „Селена“ закръгли бройката на новородени бебета на хиляда осем дни по-рано от миналата 2020 година. Преди седмица клиниката по акушерство и гинекология към лечебното заведение постигна собствен рекорд по брой новородени за денонощие – двадесет. Така специализираната болница за женско здраве затвърждава лидерските си позиции по отношение на избора на бъдещите родители не само в южна България, но вече и в цялата страна.

Бебе хиляда на болница „Селена“ за тази година се казва Дария. Дойде по естествен път в 8.54 часа на 26 май в екипа на д-р Здравко Минев, ак. Даниела Ваклинова и неонатолога д-р Петя Георгиева. „Винаги съм вярвала, че трябва да има баланс в природата. Така една нелека бременност завърши по един изключително лек начин, което приемам като реванш за деветте месеца неразположения.“, споделя младата майка Ина, разказвайки за раждането си. А раждането било наистина леко и продължило само два часа.

Също толкова бързо било и зачеването на Дария – още в същия месец, в който родителите започнали да планират дете. „Сякаш само е чакала да я поискаме и да дойде!“, споделя Ина. А раждането на дата 26-ти младата жена определя като поличба. 26 е символично число за родителите на Дария, които се срещнали на същата дата. Младото семейство ще се прибере с бебето в чисто нов дом, който по случайно стечение на обстоятелствата е апартамент с номер отново съдбовното за тях число 26.