Ние, жените, сме наистина гъвкави по отношение на житейските предизвикателства, има обаче някои дребни, но важни детайли, без които сякаш не можем да оставим своето ежедневие.

В тази графа бързо заемат място бялата и декоративната козметика, както и продуктите за лична хигиена. Може би сте чували обаче, че повечето красиви опаковки и гладки текстури бълват от токсични, вредни химикали, които могат да причинят алергии, да нарушат хормоналния баланс, а някои дори да доведат и до ракови заболявания. Ако не сте, то продължавайте да четете, важно е!

Звучи страховито и всъщност е наистина такова. Все повече жени, които изпитват репродуктивни проблеми, обръщат специално внимание на съставките, с които „хранят“ кожата на лицето и тялото. Точно така - кожата е един от най-важните органи в човешкото тяло, и най-големият, разбира се. Опасности дебнат отвсякъде, трябва да внимаваме каква храна консумираме, какъв въздух дишаме, да обръщаме внимание на физическата си активност, но тези така тежки отговорности не бива да отклоняват погледа ни и от качетсвото на козметиката, която избираме за себе си.

В настоящата статия ще насочим прожектора към 10-те най-важни токсични съставки, които присъстват в козметичния несесер – продукти за красота, лична хигиена и грижа за кожата, и ще споделим подробности дали и защо е важно да ги избягваме. Също така ще дадем отговори на въпроси като „Има ли връзка между ендометриозата и чувствителната кожа?“, „Как да изпозлваме по-безопасни козметични продукти“ и още…

Какво се крие зад странните имена в състава на продуктите, до какви странични ефекти водят, опасни ли са наистина и до каква степен би следвало да се тревожим - научете сега в сайта на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве".