Здравейте!

Пиша ви, за да ви разкажа за моя път, наречен „майчинство“. Ще бъда кратка и се надявам да споделя най-важното. Не ми е било лесно, преживях тежки моменти, но няма да се фокусирам върху тях, а поставям акцент на красивия резултат от сбъдната мечта.

Казвам се Виржиния, 32 години съм и моята история започна отдавна – от 10 години, аз и моят партньор, много искахме да си имаме бебе.


Макар и млада имам проблеми с щитовидната жлеза и поликизтозни яйчници, съответно и нередовен цикъл.

Знаехме, че е важно да се консултираме с лекари и да си пуснем изледвания, за да видим дали ще забременея. За наша изненада се оказа и че при мъжа ми  има репродуктивни проблеми. Стана ни ясно – нещата ще се случват по трудния начин.

И така започна моя дълъг път към мечтаната рожба. Няма нужда да навлизам в подробности, всички жени, минали през това, знаят колко време отнема да се ориентираш и да намериш своето място в иначе сложното уравнение – болници, лекари, успеваемост, статистика... От приятели чух за инвитро центъра в Тутракан, станах техен пациент, именно оттам кандидатствах за одобрение от Фонда и бях одобрена.

През юни 2020 г. започна и моята процедура, стимулация, предстоеше да разберем колко яйцеклетки ще имаме, колко от тях ще бъдат качествени. В крайна сметка се сдобих с два ембриона на финала и последва трансфер.

В края на юли по време на прегледа за първи път чух тупкащото сърчице на нашето съкровище – сърчицето на нашето жадуване бебе! Разплаках се и прегърнах лекаря и сестрата в кабинета, не мога да ви опиша какво щастие изпитах в онзи миг.

През август научихме, че чакаме момиченце. Всъщност преди това бях сънувала, че ще имам дъщеря и тя ще се казва Кая – така и кръстихме нашата принцеса.

Дъщеря ни се роди преждевременно с тегло 1500 г, три месеца беше в кувьоз, но вече сме заедно и се гушкаме у дома! Пожелавам успех на всички бъдещи майки!

Съвсем скоро „9 месеца“ създаде две тематични Фейсбук групи с цел да предоставя на членовете им проверена информация, ексклузивни срещи със специалисти, специални подаръци от партньори и разбира се, да им осигури уютно пространство за комуникация и взаимопомощ.

Ако желаете, можете да се присъедините към тях още сега:

Зачеване, бременност и раждане

Майките на „9 месеца“