Млада израелска двойка, която беше убита от терористите на Хамас в дома им в Израел, успя да спаси своите 10-месечни бебета близнаци от същата трагична съдба, като ги укри в скривалище.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

Итай и Хадар Бердичевски, и двамата на 30 години, са разполагали с броени секунди преди въоръжените бойци на групировката да разбият входната им врата. Ужасените родители оставили децата в скрит подслон мигове преди терористите на Хамас да нахлуят в дома им.

Тъжната история разказа израелският посланик в Колумбия Гали Даган. „Те скриха своите 10-месечни бебета близнаци в скривалището, докато терористите проникваха в дома им. Итай и Хадар бяха брутално убити след храбра битка с терористите“, написа дипломатът в Twitter.

От поста на посланика става още ясно, че децата са прекарали 12 часа сами преди да бъдат спасени.

“Представете си ужаса. Двама ужасени родители правят всичко възможно, за да спасят децата си, които вече са сираци. Да бъде благословена паметта на тези герои”, пише още Гали Даган.

Оздравях. Спасиха ни! Изписаха ме - говори мама на близнаци

Итай и Хадар вече са сред над 700-те израелци, които бяха убити от терористите на Хамас, след като въоръжените бойци предприеха изненадващо нападение срещу Израел през уикенда. При атаката хора бяха избивани по домовете си или отвличани, за да бъдат използвани като жив щит в боевете.

Източник: https://perniknews.com/