Днес изписахме Александър и Георги. Бебенцата се появиха на бял свят на 2 октомври, но почти веднага след раждането се наложи малкият Алекс да бъде приведен в интензивния неонатологичен сектор, където в продължение на една седмица екипът от неонатолози се грижи денонощно за него. И тъй като семейството държеше двете братчета да бъдат изписани заедно от болницата, Георги и неговата майка търпеливо изчакаха до днешния ден, когато цялото семейство се прибра у дома.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Живка сподели, че двамата с мъжа ѝ в продължение на две години са се лутали между различни репродуктивни специалисти у нас и в чужбина без да успеят да постигнат така желаната успешна бременност. Сега и двамата са благодарни на хората, които са ги насочили към болница „Селена“, където по техни думи, са срещнали своя доктор в лицето на д-р Даниел Ставрев. След правилно поставена диагноза и проведено лечение, още след първата ин витро процедура бременността била налице, а резултатът двоен.

Въпреки трудното начало, Живка споделя, че е имала изключително лека и безпроблемна бременност. Разбира се, в последните седмици ѝ е било тежко, но това е разбираемо предвид размерите, с които се появиха Георги и Александър, съответно 2 730 г и 2 890 г.

Три бебенца с екстремно ниско тегло спасиха в УМБАЛ-Пловдив

Бебенцата носят имената на своите горди дядовци, а родителите се шегуват, че сега бабите ще очакват следващите две бебенца с нетърпение. А ние им пожелаваме от сърце наистина скоро да се срещнем пак, а семейството само да се увеличава. 

Източник и снимка: Facebook УСБАЛАГ Селена