Лилиан Грейс Бордън (Лили) е родена красиво и на пръв поглед здраво момиченце. За родителите си тя била перфектна.

Но според дарителската кампания, родителите забелязали, че нещо не е наред с бебето Лили. Тя не движела крайниците си съвсем правилно.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Бързо след това е назначен ядрено-магнитен резонанс и лекарите забелязват нещо в мозъчния ѝ ствол. Дотогава майката на Лили казва, че дишането ѝ е било компрометирано, така че я изпратили в интензивното и я поставили на дихателна тръба и сонда за стомашно хранене.

Шари Бордън, нейната майка, казва, че резултатите били притеснителни, така че се консултирали с детската болница Benioff на UCSF в Оукланд, Калифорния. След това Лили и майка ѝ били откарани до Оукланд с медицински транспортен самолет.

Малък лъч надежда съществувало в наскоро одобрената таргетна химиотерапия за тумори с определен генетичен състав. Но те трябвало да действат бързо, ако искали да има шанс да спасят Лили

Туморът бил агресивен. “Лекарите казаха, че поради местоположението му операцията просто не е била опция. Химиотерапията бе единствената надежда на Лили”, казва майка ѝ.

Лекари спасиха бебе, родено едва 575 грама

След приложеното лечение, чудото се случва и три седмици по-късно туморът на Лили изчезва.

От 25 януари 2020, Лили удари камбаната поставена в отделението, което означава, че вече е без рак!

Оздравях. Спасиха ни! Изписаха ме - говори мама на близнаци

Близо година по-късно семейството публикува снимка на малката Лили, която празнува своя първи рожден ден, усмихната, здрава и щастлива, така както всяко едно дете заслужава да бъде.

Малката Лили е поредното доказателство, че чудесата се случват и никога не трябва да губим надежда. Желаем на цялото семейство здраве и щастливи мигове. 

Източник и снимки: https://mozache.com/