Екипът на Отделението по неонатология в УМБАЛ – Пловдив спаси три бебета, родени с висока степен на недоносеност, съобщиха от болницата. Двете са момченца, едното от които е родено с тегло 860 гр., а другото - 1080 г., посочи началникът на отделението д-р Славея Неделчева. Малко по-голямо е третото – момиченце, което при раждането си е с тегло 1500 гр.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

"И трите деца се развиха много добре и са изписани, след като достигнаха тегло 2300 – 2500 гр.", каза завеждащата. Според нея добрите резултати се дължат до голяма степен и на отличното оборудване на отделението с иновативна апаратура – респиратори от последно поколение. Отделението е едно от най-модерните в страната, а екипът е един от най-опитните в отглеждането на деца с екстремно ниско тегло и в преодоляване на рисковете за тях. Медиците предлагат най-добрата и всеобхватна грижа.

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

От близо 6 месеца в отделението, което е единственото от такъв мащаб в Южна България, се приемат за лечение не само недоносени бебета, но и деца след тежки операции, които се нуждаят от специални грижи, посочи д-р Неделчева. Това е причината 46-те легла да бъдат непрекъснато заети.

Източник: https://www.zdrave.net/