През февруари за 5-а поредна година кампанията на ДНК – Направи го сега, ще проведе инициативата „Бебешки ДНК пакет“. По този повод увеличава подкрепата си към младите български семейства с допълнителни 5 пакета. Общо 25 от регистриралите се двойки ще получат всичко необходимо за първата година от живота на техните деца. Това се случва благодарение на фирмите от детската индустрия, подкрепящи кампанията.

Защо се увеличава броят на семействата с репродуктивни проблеми

До момента в инициативата са раздадени общо 86 пакета. Освен храни, дрехи, пелени, количка и играчки, всеки пакет съдържа още козметика, перилни препарати, мокри кърпи, пробиотици, витамин D, бамбукови съдове за хранене, вода, шишета, стерилизатор, кенгуру, залъгалки, инхалатор, персонализиран спален комплект и още много подаръци.

Какво знаем за яйцеклетката и яйчниковия резерв?

„Щастливи сме, че можем да помогнем на повече двойки и да облекчим значително бюджета им през така важната първа година от израстването на техните деца. Но още по-щастлив и благодарен съм от факта, че срещнах единодушие в партньорите ни, предоставящи продуктите за „Бебешките ДНК пакети“. Тяхната безусловна подкрепа през тези години ме кара да вярвам все повече, че вървим във вярната посока с кампанията „Направи го сега“, споделя съоснователят на ДНК – Андрей Арнаудов.

Защо раждането е първата победа на човек

„До момента сме помогнали на 86 деца, с предстоящите 25 ще станат 111. Тоест 111 деца, за всяко, от които е помислено до най-малкия детайл – относно размери, удобство и функционалност на предоставената помощ. При това от хора, които дори не ги познават, но ги е грижа за развитието на България и за демографската картина у нас“, допълва Иван Христов, съосновател на ДНК.

Защо българките раждат все по-късно първо дете

Регистрациите в кампанията продължават до края на януари 2024 г. В нея могат да се запишат всички семейства, заченали своите деца през настоящата година. Необходимо е да попълнят полетата за регистрация, като напишат своята лична история и прикачат семейна снимка: www.napravigo.bg/registraciya

Досега кампанията се радва на голям интерес и очаква много бебета да се появят на бял свят още в края на тази година.

През февруари 2024 г. ще бъдат изтеглени щастливите 25 двойки с помощта на специален софтуер, чийто деца ще получат купища подаръци, като им бъдат изпратени до дома.