И Бог създаде човека. Първо мъжа. Но разбра, че му трябва другар и създаде това велико творение – жената. Определи ù важна и отговорна роля – продължаването на рода, продължаването на човечеството, разбира се, не без участието на мъжа.

НОВОРОДЕНОТО Е ТУК - СЪВЕТИ ЗА ПЪРВИТЕ ДНИ 

Как започва всичко? Много красиво! Срещат се двама влюбени, младеж и девойка и решават да създадат нов живот. При един любовен акт милиони сперматозоиди от 60 до 100 млн. поемат по трудния и отговорен път, за да срещнат и обладаят една яйцеклетка. А тя го чака и си избира само един. Това е „героят”, това е „по бедителят”. Другите загиват в борбата. Прегърнати, щастливи с „победителя” тръгват на пътешествие. Преминават през маточните тръби и се вселяват в най-удобното място в матката, където ще има условия за по нататъшното развитие за осъществяването на мечтата им – създаването и развитието на нов човек, независимо момче или момиче. Отговорността тук се пада на бащата, какъв да бъде полът на детето. Майката, това велико творение, пък поема отговорността да осигури всичко необходимо за развитието и израстването на плода именно от тези слели се две клетки.

Казват, на бременната ѝ се яде ябълка. Не! На човека вътре в нейната утроба му се яде ябълка. Така той непрекъснато изявява своите желания, за да осигури всичко необходимо за развитието си. В един момент заявява: „Мамо, искам басейн, за да се къпя!“ Всеотдайната майка осигурява „басейн” с вода, заредена с всички соли, необходими за нежната му кожа. Така той плува, рита с крачета – удовлетворено е неговото желание.

Настъпва момент, когато на човека вътре му става тясно и се чувства готов да излезе навън за нов живот. Отново труден път, но плодът е зрял и готов за предизвикателството. Чува се силен и ясен плач! „Изплака”, казват акушерката и лекарят. Не! – заявява новороденото. Аз победих! Преминах трудния път успешно! Акушерката прeрязва пъпната връв, но остава една невидима пъпна връв, която свързва за цял живот МАЙКАТА И ДЕТЕТО. Това е първата победа на човек. Не лишавайте децата си от първата победа. Секцио – само по медицински показания, да няма проблеми за плода или майката, но не, защото майката не иска да изпита най-сладките болки в живота си.

ВЪТРЕУТРОБНО СПАСЕНИЕ – ПОМОГНАХА НА БЕБЕ ОЩЕ ПРЕДИ ДА СЕ РОДИ

Веднага след раждане, най-добре е детето да се сложи на гърдите на майката. Да усети ударите на сърцето на мама, с които е било в едно неговото в продължение на 9 месеца. Гърдите на майката са сътворени, за да хранят детето най-малко 9 месеца, а не за красота. Разбира се, това не се отрича. С въвеждането на адаптираното мляко повечето майки предпочитат да не кърмят, за да не си развалят бюста. Нали в тези храни са изчислени точно всички съставки – белтъчини, мазнини, други, които са необходими за всеки месец от развитието на детето. Те са, обаче, за всички деца на тази възраст, а не специално за Петър, за Александра... Така че, бъдете истински, естествени, детето, получило мляко от топлата гръд на майката, се развива правилно – физически, психически, емоционално.

Из дневника на акушерката