Тя е Надежда – и по име, и чрез своята мисия, изявена с помощта на фотопроекта, за който разказват следващите редове. Благодарим ѝ за писмото, доверието и смелостта.

,,Здравейте! Бих искала  да ви разкажа как започнах да снимам кърмещи жени. В началото беше личната ми история - когато голямото ми дете беше на 3 месеца получих тежък мастит на едната гърда, който премина в абцес и бях оперирана.

Невероятно - реални снимки на бебето през 9-те месеца

След операцията преживях един от най-тежките периоди в живота ми - несигурността дали ще мога да нахраня детето си, самообвиненията, че съм можела да предотвратя този развой на събитията, разяждащото чувство, че съм изоставена и неразбрана от най-близките (защото ,,все пак е изобретено и адаптираното мляко‘‘), натрапчивата мисъл, че не съм пълноценна майка, че не давам най-доброто от себе си и страхът, страхът дали ще успея да се справя... Но тъй като освен майка съм и фотограф, знаех че мога да извадя наяве тази скрита страна на кърменето – то, освен безкрайна радост, носи и болка.

РАЗГЛЕДАЙТЕ КРАСИВИТЕ СНИМКИ ОТ ПРОЕКТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Впоследствие идеята ми се разшири, реших да покажа всички аспекти на кърменето, да премахна стигмата, която все още съществува в България. Това, което се стремя да направя, е да заснема връзката на кърменето с природата, неговата естественост и простота. Бих се радвала да се даде гласност на това начинание - заслужават го не само всички недпоспали майки, но и цялото ни общество, което тъпче на едно и също място от няколко десетилетия насам!‘‘

Поздрави,

Надежда Стефанова