Аз съм майка на три момчета. Нямам дъщери. Само три прекрасни момчета. И често чувам следните коментари:
Три момчета…уау…трябва да си уморена.

Три момчета.(Лек кикот.) Човече, направо те съжалявам.

Или подобни ужасни реплики като тези:

Синът е твой син... докато го дадеш на съпругата му. Дъщерята е твоя дъщеря до края на живота ти.

Харесва ми да съм майка на момчета и знам, че хората няма да се опитат да ме разберат, затова тези реплики не ме притесняват. (Разбира се, може би само последната … защото кой би искал непрекъснато да мисли, че децата му ще го напуснат и никога няма да се върнат? Каква ужасна мисъл! ) Тези забележки определено не са окуражаващи. 

Рядко медицинско явление - след инвитро трансфер на два ембриона, единият се разделил

Наскоро, обаче, чух коментар за моите момчета, който се завъртя в главата ми и се просмука в сърцето ми. Това ме накара да се чувствам благословена, като майка на трима сина. Аз и моето семейство закусвахме в центъра за възрастни хора , в който е моята баба. Цареше нормален семеен хаос. Аз и съпругът ми помагахме на децата пред бюфета. („Не, не можете да натрупате толкова понички в чинията си.“) Тичахме нагоре – надолу и пълнехме чиниите. Почиствахме разлетия портокалов сок. Тогава нашият хаос беше прекъснат.

Психолог съветва: Не давайте детето на ясла/градина преди 3-годишна възраст

Една от възрастните жени от центъра се приближи и ми каза „Имате прекрасни момчета.“ Тя се поколеба, сякаш искаше да каже още нещо и най-накрая добави: „ Аз също имам трима сина и много ги обичам. Те се грижат прекрасно за мен.“ Каза го с такава радост и гордост и продължи да ми разказва за своите синове и за това, как те се грижат за нея.  Мъдростта на нейните около 90 години и страстта в гласа й докато говореше за своите синове докосна моите емоции. Тя приключи разговора ни,  като твърдо заяви: „ Те се грижат по-добре за мен, отколкото някоя дъщеря някога ще може. Аз съм толкова щастлива. Имам трима синове.“

Думите й бяха прекрасни и вдъхновяващи.

Ако някой ден застана на мястото на тази жена, аз също ще кажа, че моите момчета са най-прекрасните за мен.

Те вече имат силите на супергерои и ежедневно се борят с лошите, които посещават нашия дом. Те винаги ще бъда моите защитници. 

Аз съм тяхното любимо момиче и по много различни начини те ми го показват всеки ден. Винаги ще бъде прекрасно да ме посрещат вкъщи трима красиви мъже, независимо на колко години съм. Това е добре за егото. С тях наоколо никога няма да ми се налага да си отварям вратата сама. Аз винаги ще бъда третирана като кралска особа.

Певицата Преслава Мръвкова: 6 месеца след първото ни момиче решихме да опитаме за второ дете

Трябва да видите невероятните неща, които измислят, когато строят със своето Лего или как поставят своите шпионски играчки около къщата, така че да знаят какво се случва във всеки един момент. За мен това са признаци на брилянтни умове, които ще знаят, как да се грижат за своята майка.

А каква енергия само имат! Със сигурност притежават енергия, която да ги поддържа за цял живот. Аз не мога да ги изтощя, дори  когато съм кисела и взискателна. Те винаги ще имат енергията да се грижат за своята майка.

Когато дамата от дома за възрастни хора си тръгна аз извиках след нея: „Благодаря ти за прекрасните думи.“ Тя се обърна и погледите ни се срещнаха. Ние срещнахме погледите си, знаейки че само две майки на момчета могат да се разберат и да преодолеят разликите в поколенията.
Майки на момчета....

Да – аз наистина съм уцелила джакпота!

Източник: ofertomat.bg