Спечелената от живота битка е най-значимата победа, която можем да си представим. Но когато се родиш с тегло едва 760 грама, тази битка е изключително тежка. Нужна е огромна доза воля за живот и екип от безкомпромисни специалисти, които да са в състояние да дадат най-добрата здравна грижа в подкрепа на желанието ти да бъдеш.

Вики е най-новият малък герой на АГ Селена. Ражда се на 4 март в едва 26-та г.с. от бременността. Най-неочаквано една нормална бременност се усложнила и се налага спешно цезарово сечение, за да се спаси живота на майката и бебето. Истинско чудо с бързата си реакция извършили екипът кардиолози д-р Тихомир Боев и д-р Милена Иванова, акушер-гинекологът д-р Магдален Матев и анестезиологът д-р Таня Дилова.

„Тя изплака. Пое си въздух сама и е розова“ били първите думи, които чула след раждането на Вики майката Даниела. Така неонатологът д-р Дренски дал надежда, че въпреки ранната поява, бебето идва с воля за бъдеще.

Гестационна седмица - развитие на бебето, изчисляване на термина, съвети за раждането

   85 дни продължили денонощните грижите за малката Вики. През този период преминала през всички етапи на интензивното лечение, за да достигне днешните 2 050 грама и възможността да се прибере в къщи. ,,Липсва ни, но сме щастливи да я изпратим, защото знаем, че няма по-вълнуващ момент от срещата ви с бебенцата, които са лекувани дълго време при нас'', споделят от болницата.

Kалкулатор за термина

,,Знаем през колко трудни моменти преминавате, скъпи родители, и с какъв трепет чакате всеки ден часовете, в които ще получите информация за децата си. Знаем каква отговорност носим когато в ръцете ни е здравето на най-свидните ви същества!'', допълват от Селена.

 Пожелаваме на Вики да бъде все така борбена и силно влюбена в живота!