Медицинската бележка за учениците става електронна още от тази учебна година. Това обяви премиерът Николай Денков по време на живо излъчване във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Досега учениците задължително носеха в училище хартиена медицинска бележка при отсъствие от часовете по болест.

В детските градини във Варна ще има безплатни допълнителни дейности

Министър-председателят обясни, че бележките ще се вкарват в електронен регистър, за да се предотвратят честите злоупотреби.

Работи се за ускоряване на електронизацията на процесите в здравеопазването, което да спре източването на пари, като случая в Пловдив.

В Добрич 177 ученици ще получат безплатни учебни пособия

Денков посочи и че в Плана за възстановяване и устойчивост са заложени проекти за строеж на осем нови училища и осем детски градини.

enlightened Процесът по издаване на електронна медицинска бележка за извиняване на отсъствия поради здравословни причини на учениците от I до XII клас ще бъде представен днес от 12:00 ч. в зала „Партер“ в сградата на Министерството на електронното управление от министъра на електронното управление Александър Йоловски, министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков и министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков.  Входът на залата е от ул. „Дякон Игнатий“ 13 

Източник: https://news.bg/