Безплатни допълнителни дейности - английски език, музика, изобразително изкуство, спорт или други, ще бъдат осигурени за децата в общинските детски градини във Варна за новата учебна 2023/2024 г.

До края на годината 17 нови детски градини ще отворят врати

За целта в бюджета е заделен финансов ресурс, който ще даде възможност за разнообразни занимания за развиване на творческия потенциал на малчуганите. Допълнителните дейности са извън учебния план и ще бъдат определени съобразно желанията на родителите, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна за Moreto.net.

Обсъждат през лятото да не се затварят детските градини във Враца

19 от детските градини са класирани и с проекти по Национална програма „Хубаво е в детската градина“ на Министерството на образованието и науката. Те ще получат допълнителни средства, извън предвидените в общинския бюджет, с които също да осигурят безплатни занимания за децата.

Как да подготвим детето за тръгване на градина или ясла

Одобрените детски градини са  -  ДГ №35 “Детска радост“, ДГ№12 “Ян Бибиян“, ДГ№43 “Пинокио“, ДГ№22 “Мечо Пух“, ДГ№47 “Люляче“, ДГ№30 “Синчец“, ДГ№24 “Детско градче“, ДГ№3 “Звездичка“, ДГ№49 “Боров кът“, ДГ№39 “Приказка“, ДГ№13 “Мир“, ДГ№26 “Изворче“, ДГ№8 “Христо Ботев“, ДГ№40 “Детски свят“, ДГ№36 “Морска звездица“,ДГ№38“Маргаритка“, ДГ№14“Дружба“ и ДГ№37 „Пламъче“.

Източник: https://www.moreto.net/