Приятели на русенката Лора Петрова, която неочаквано си отиде едва на 39 години, отправиха зов за помощ към всички хора с добри сърца. Лора е майка на две деца, едното от които е с детска церебрална парализа и има нужда от финансова подкрепа за рехабилитация.

Русе Медиа публикува апела на Надежда Димитрова с надеждата повече хора да се отзоват и да помогнат:

Татко на две момиченца спешно се нуждае от помощта ни

„Предполагам, разбрахте за трагичната, шокираща и толкова тъжна новина  – колко рано ни напусна Лорчето – Лора Петрова, един човек с главно „Ч“. Човек, който имаше голямо сърце, всеотдаен, любящ и всичко даващ и правещ за своето прекрасно семейство.

За съжаление тя имаше една не лека мисия на тази земя. По-голямото ѝ детенце е родено с ДЦП. Стефчо – най-слънчевото и усмихнато дете, което съм виждала – има нужда от рехабилитации и по-точно от кинезитерапевт. С него от няколко години работи Виктория и са постигнали голям напредък – Стефчо се придвижва с проходилка и ортези. Направил е първите си крачки. Едно от най-борбените деца, дете, което има силата на майка си да се изправя срещу трудностите.

Колегите на Лорчето от Русенския университет са направили организация и събират средства в помощ на Стефчо и Рая, неговата по-малка сестричка, която сега става на 2 годинки. До момента са събрани средства за първия учебен ден на Стефчо и за предстоящия рожден ден на прекрасната малка Рая.

Едно семейство сбъдна мечтата си за втора рожба

Моля, всеки, който познаваше Лорчето, а и който не я познава и има желание и възможност да помогне в тази тежка ситуация за семейството.

Сметката, по която може да подкрепите семейството е:

BG20STSA93000029029793

Павлин Стефанов Христов (баща на Стефчо и Рая)

Може да се свържете и с мен, в моя офис (на ул. Борисова 80, агенция за превод и легализация) ще бъде поставена кутия за събиране на средства за рехабилитациите на Стефчо поне за една година напред, които са 320 лв. на месец.

Зачестяват случаите, в които деца поглъщат капсули за пране

Вярвам, че доброто съществува.

Вярвам, че има много добри и състрадателни хора.

Вярвам, че това беше най-съкровената мечта на Лорчето, да види Стефчо на крака.

Това не е кауза, това е МИСИЯ, която нека продължим в името на един прекрасен човек, когото загубихме без време!

Вярвам, че сега тя е най-ярката звездичка за своите деца и ги пази от небето, но също така вярвам и че с наша помощ едно дете ще води пълноценен живот. Всяко дете го заслужава!!!

Източник и снимка: https://www.rusemedia.com/