Ежегодната кампания на Ротаракт клубовете в страната и Фондация „Искам бебе“ „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ тази година се разраства. 12 са градовете, които се включват в инициативата, а в района на Югозапада цвете-надежда ще могат да си вземат на 7 и 8 март жителите и гостите на Благоевград, Банско, Разлог и Дупница. 

“Основната мотивация на организацията за провеждането на инициативата е проблема, пред който са изправени толкова много хора, а целите, които си поставяме са две: да информираме по-голям процент от обществото за него и да помогнем на повече семейства да се докоснат до своята мечта. По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. Смята се, че всяка шеста двойка има проблем със зачеването. Заедно с приятелите от Фондация „Искам бебе“ се обединяваме срещу проблема и ви каним да се присъедините", каза в интервю за Радио Благоевград Теодора Вълканска, дистриктен ротаракт представител. 

На 7 и 8 март всеки ще може срещу сумата от 5 лева да вземе цвете - роза, лале и т.н., което да подари на любим човек. Събраните средства ще бъдат дарени на двойки с репродуктивни проблеми.

"Средствата, събрани в Банско, ще отидат за двойка от Банско. Средствата от Благоевград - за двойка от Благоевград и т.н. Двойките ще бъдат определяни чрез жребий, който ще се извършва пред нотариус. На 7 и 8 март през целия ден в Банско ще сме на центъра, пред общината. В Разлог също пред общината. В Дупница ще сме на площад "Свобода" пред фонтаните. А в Благоевград ще сме пред мол "Ларго". Ще има банери на Ротаракт клуб и фондация "Искам бебе", каза още Теодора Вълканска.

Как да подкрепим „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ чуйте от интервюто на Елеонора Тахова с Теодора Вълканска, дистриктен ротаракт представител.

Източник: bnr.bg