Радостната новина, че  Бояна от Пловдив се възстановява успешно след трансплантацията на стволови клетки и кръвните ѝ показатели са добри, бе споделена от нейната майка във Фейсбук.

За изненада, но и огромно щастие, малката е изписана и се лекува в домашни условия, разбира се, с ежеседмични посещения в болницата за изследвания. Целта е лекарите да проследят състоянието на Боряна и как протича възстановяването.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ - кога ще се роди бебето

„Новината ни зарадва, но и някак си смути. Притесни ни, защото беше толкова скоро след трансплантацията, а Бояна беше и още е толкова крехка след безбройните манипулации. За наша радост вече почти седмица сме отново тримата заедно. След толкова дълъг период разделени, близо 40 дни, това се отразява страхотно на Бояна. Безспорно, близо до тати, получи криле. Тати е закрила, сигурност, утеха, топлина и радост. В негово присъствие е спокойна, щастлива и смела. Разбира се, тъгува и й липсват и останалите близки и приятели, но не спираме да й обясняваме, че това е само временна раздяла“, разказва Пламена Пачова.

КАЛКУЛАТОР ЗА ЦВЕТА НА ОЧИТЕ НА БЕБЕТО

Пламена изрази благодарност към донора на стволови клетки, дал шанс на малкото момиченце да живее, както и на целия медицински персонал, ангажиран с борбата за живот.

 Източник и снимка Plovdiv Now