С феноменален спектакъл, посветен на съвършената женственост, стартира Фестивал на светлините LUNAR. Под звездното небе фасадата на столичен хотел оживя и се превърна във въздействащо произведение на изкуството. 

Стойко Сакалиев стана татко на момиченце

Светлинната феерия от цветове, форми и деликатни текстури, символизиращи нежната женска природа, изяществото на тъканите и преобразяващата сила на модата, беше посрещната възторжено в първия ден на най-мащабния светлинен фестивал, който ще превърне София в галерия под открито небе във вечерите до 12 май. 

Над 10 000 деца не са приети в детски ясли и градини

В следващите вечери Фестивал на светлините LUNAR ще продължи да разпръсква светлинни послания и да преобразява фасади, паркове и площади.

Как да изберем най-добрата бебешка количка

Изкуството на над 20 артисти от цял свят ще бъде представено по 4,5-километров пешеходен маршрут с видео и статичен 3D мапинг, светлинни инсталации, имерсивни преживявания и лазерно шоу. През тази година е обособена и нова фестивална зона - Южен парк 2. Достъпът до всички локации ще бъде безплатен, а светлините ще бъдат включени между 21:00 и 00:00 ч.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ