Бременна в осмия месец жена прекара часове наред в колата си, блокирана от снежни преспи на пътя Варна – Добрич. Доброволци се намесили и я спасили. „Вече съм добре и съм вкъщи“, заяви в ефира на Нова телевизия Диляна Георгиева.

Жената е била приета за няколко дни в болница във Варна за задържане на бебе, тъй като била в доста тежко състояние. Била изписана в сряда сутринта и тръгнала с колата си към Добрич. Около 2-3 часа чакали на Любен Каравелово, където снегопочистващи машини не били почистили. Багер разчистил пътя и тя успяла да стигне до Новаково, където автомобилът бил отново блокиран в снега.

Тя, съпругът й и свекър й се свързали със спешния телефон 112, откъдето ги свързали с пожарната. Оттам посъветвали семейството да се върне обратно във Варна. „Аз обаче няма при кого да остана там“, сподели жената.

Заедно с нея в снега имало и други превозни средства. Един от шофьорите се обадил на доброволци от групата „Офроуд – град Добрич”, които се отзовали. Те успели с джиповете си да разбият преспите и да измъкнат всички от снежния капан.

Източник: namoreto.bg