Наскоро ви разказахме за най-недоносените близнаци в света, които поставиха рекорд на Гинес. Историята им можете да прочетете >>> ТУК.

Сега в книгата влизат още едни бебета – този път тризнаци. Руби-Роуз, Пейтън-Джейн и Порша-Мей Хопкинс са три новородени сестричета от Бристол, Англия, които всъщност отбелязват цели два рекорда наведнъж. Единият е за това, че са най-леките, а другият, че са най-преждевременно родените и оцелели тризнаци. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

Точно в деня на Свети Валентин, 14 февруари 2021 г., когато са едва на 22 седмици, те се раждат с цезарово сечение и с общо тегло от само 1 килограм и 284 грама. След това прекарват 216 дни в неонатологичното интензивно отделение в болницата

Майката споделя, че раждането е било травматично и дори не е успяла да види момичетата си, когато са се родили. Те веднага са били поставени в инкубатори, за да се чувстват както в майчината утроба, където да бъде регулирана телесната им температура. 

Първите 72 часа от живота на бебетата са били най-критичните. Те е трябвало да дишат самостоятелно в продължение на 10 секунди, преди лекарите да се намесят и да им осигурят кислород. 

И трите момиченца са родени с церебрална парлиза, като роденото първо с тегло 467 грама има лека форма на заболяването, а другите две, с тегло от едва 415 и 402 грама, имат проблеми и с храненето

900 грама Любов - благодарното сърце на един татко говори

Историята на семейството се оказва трудна още преди раждането на тризначките. Когато разбират, че майката е бременна, тя и мъжът ѝ са били застрашени да бъдат изгонени от жилището си и са загубили работата си. „Никой не знае защо започнах да раждам толкова рано“, споделя г-жа Уайт. По думите ѝ обаче е възможно стресът да е изиграл роля. „Беше трудна година за нас, като загубихме дома си“, казва още тя. 

Сега обаче г-жа Уайт е популярна в TikTok, където има повече от 10 000 последователи, пише BBC.  В профила си тя споделя за раждането си и заедно със съпруга си целят да повишат осведомеността за посттравматичното стресово разстройство и постнаталната депресия сред бащите, както и да помогнат на други родители на недоносени бебета. 

Източник и снимки: https://lifestyle.bg/