Учители и ученици от ОУ "Любен Каравелов" във Видин организираха благотворителен базар "Заедно творим, заедно помагаме". Събраните средства ще бъдат дарени на Отделението по педиатрия в Многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка" в града. Проявата е част от заключителната програма за края на учебната година, обясни Мария Митева, педагогически съветник в училището и организатор на събитието:

КАЛКУЛАТОР ЗА ПОЛА НА БЕБЕТО

"Това заключително мероприятие, този благотворителен базар, който ние решихме да бъдат работилнички, отделни работилнички, в които децата да изработват различни изделия - картички се изработват, рисуват се балони, камъчета се оцветяват, магнити се правят, имаме томбола, щанд с лакомства. И в крайна сметка идеята е тези пари да ги дадем за педиатричното отделение в многопрофилната болница "Света Петка", защото смятаме, че нашите деца, макар и болнички и, за съжаление, стигнали до болничното отделение, трябва да се чувстват добре."

Родители също взеха участие в различните дейности. Събитието е част от Националната програма "Заедно за всяко дете", модул "Участвай и променяй- родителят, активен партньор в училищния живот".

Източник: https://bnr.bg/