Някои бебета се раждат преждевременно. Още не са достатъчно развити, за да се справят сами със заобикалящия ги свят. Нуждаят се от деликатни грижи и неонатолози, които денонощно да бдят на тях. Първите дни от живота си недоносените бебета прекарват в кувьоз.

Апаратурата е скъпа и нерядко тя идва в отделенията като дарение. Именно това се случва и в Отделението по неонатология на Университетска болница "Канев". Чисто нов кувьоз за лечение на недоносени бебета бе дарен на болницата в Русе. 

Средствата за него са събрани на събитие с благотворителна кауза от учениците на 91-ва Немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София.

Тео, спасен в кувьоз, дарен от кампанията Аз Вярвам и Помагам

Неонатологът д-р Лилия Георгиева изказа благодарността си за предоставения апарат, който спасява живота на най-малките пациенти. Кувьозът ще осигури изключително комфортни условия за грижа и лечение на недоносените бебета, допълни още д-р Георгиева, съобщиха от лечебното заведение в Русе.

"Решихме да направим това дарение на отделение, в което се грижат за най-малките, но и най-борбените деца, защото и ние сме били деца", това каза един от инициаторите на дарителската инициатива Волен Георгиев.

Семейството на момчето има близки роднини в Русе и затова дарението е за Университетска болница "Канев". Според него, много дарения отивали само и единствено за столицата.

Източник и снимка: https://www.dunavmost.com/