Да си родител е мисия, призвание, богатство. Родителството осмисля живота, но и води след себе си редица предизвикателства, с които мама и татко трябва да се борят. Наред с всички останали въпроси, касаещи грижите за мъничето, особено значение заема и темата за майчинството. Майката задължително трябва да остане за известен период от време у дома. Бебето се нуждае от нея и всички работни ангажименти трябва да останат на заден план. 

Когато се появи на бял свят, всяко мъниче е изцяло зависимо от своите родители, и по-конкретно от своята майка. Именно тя е тази, която трябва да осигури на детето освен храна и основни, базови грижи, като смяна на памперс, къпане, хранене, смяна на тоалет, също така и топлина, внимание, нежност, закрила, любов. За всичко това е нужно непрекъснато присъствие. 

ЗA ИЛИ ПРОТИВ ДЪЛГОТО МАЙЧИНСТВО

Ето защо размерът на сумата, полагаща се на майката от държавата, касае силно родителите. Знаем, колко големи са разходите, свързани с отглеждането на едно дете. Въпросът е съществен, често коментиран и напълно основателно заслужава вниманието, което му отделяме, дори в момента. 

За щастие, новините са добри - 710 лева става помощта на държавата за отглеждане на дете през втората година на майчинството. Това решиха депутатите на второ четене бюджета на НЗОК и на Държавното обществено осигуряване. Решено беше също, че от 1-ви април детските градини и яслите ще са безплатни.

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

Решението за дете е важна крачка, а неговата появата преобръща цялостно живота. В момент като този, подкрепата на държавата е силно необходима.