Науката за епигенетиката прави епигенетичните изменения в кожата обратими

Мислите ли, че кожата ви може да е по-възрастна, отколкото в действителност сте вие? А искате ли да изглежда дори по-млада, в сравнение с Вашата действителна възраст?

Eucerin® реактивира гените на младостта с революционния Hyaluron-Filler Epigenetic Серум. С помощта на Age Clock технологията, създадена в лабораториите на бранда, и патентованата активна съставка Epicelline®, серумът обръща 10 признака на стареене на кожата, които са плод на епигенетични промени в гените. Те са предизвикани от начина на живот и околната среда. Само след 4 седмици употреба признаците на стреене са обърнати, стареенето на кожата е видимо забавено, кожата е стегната, с по-малко бръчки и изглежда по-млада.

Дълго време се смяташе, че стареенето на кожата зависи едиснтвено от нашите гени, но изследванията в послендите години опровергаха това. Епигенетиката е наука за връзката между начина на живот и стареенето на кожата. Генетичните промени, заложени в генома ни, са необратими. Епигенетичните промени могат да деактивират нашите млади гени, но за щастие са обратими. По-здравословният начин на живот и по-благоприятната околна среда, както и оптимизирането на грижата за кожата, могат да въздействат положително на гените ни, да обърнат признаците на стареене и да ни помогнат да изглеждаме видимо по-млади.

След 15-годишно мащабно проучване в лабораториите на Eucerin®, екип от 20 интердисциплинарни учени откриха измежду над 50 000 тествани варианта на активни съставки Epicelline®. Патентованата Age Clock технология, довела до откриването на активната съставка, позволява на бранда днес да предложи най-добрия в класа си подмладяващ серум – Eucerin® Hyaluron-Filler Epigenetic Серум.

Формулата е многокомпонентна за комплексно въздйествие върху признаците на стареене на кожата и реактивация на младите гени и съдържа:
•    Epicelline® - последната иновация, плод на работата в сферата на епигенетиката, обръща епигенетичните грешки в ДНК, подмладява кожните клетки, възстановява регулаторната среда на клетката, реактивира затихналите гени и подобрява ефективността на кожните клетки, както и фенотипа на възрастта на кожата;
•    Хиалуронова киселина - прониква и хидратира кожата в дълбочина и по този начин изпълва бръчките;
•    Глицин-сапонин – съставка, която стимулира собственото производство на хиалуронова киселина, колаген и еластин в кожата;
•    Еноксолон – за намаляване скоростта на разграждане на хиалуроновата киселина.

Обещанието на Eucerin: 10 признака на стареене на кожата, обърнати с положителен знак само след 4 седмици употреба:
1.    по-стегната кожа
2.    литинг ефект
3.    намаляване на бръчките
4.    намаляване на фините линии
5.    подобряване на контура
6.    хидратация на кожата
7.    по-блестяща кожа
8.    подмладен вид
9.    по-равномерен тен
10.    по-гладка кожа

Формулата е дерматологично тествана с отлична поносимост при чувствителна кожа. Обратната връзка от потребители сочи, че след 4-седмична редовна употреба  на Hyaluron-Filler Epigenetic Серум:

•    за 98% от потребителите признаците на стареене са обърнати;
•    според 98% от тях стареенето на кожата е видимо забавено;
•    за 99% от участниците кожата е по-стегната;
•    при 98% от тях бръчките са по-малко;
•    98% усещат кожата си по-млада;
•    100% от 160-те потребители, тествали серума, изразяват намерение да се снабдят с него след тестовия период и биха го препоръчали.

Как да използвате Hyaluron-Filler Epigenetic Серум за най-добри резултати?

Нанасяйте Hyaluron-Filler Epigenetic Серум сутрин с нежни масажни движения върху добре почистена кожа на лицето, шията и деколтето. Хидратирайте с Hyaluron-Filler Дневен Крем SPF30. Нанесете Hyaluron-Filler Околоочен Крем SPF15, за да подхраните околоочната зона. Вечер използвайте серума по същия начин и нанесете Hyaluron-Filler Нощен крем и Околоочен крем.

Eucerin® Hyaluron-Filler Epigenetic Серум е на българския пазар от септември 2024 г. Търсете в аптеките и на www.eucerin.bg 

За допълнителна информация: 
Пламена Толсузова
Имейл: [email protected]
Телефон: +359 885 161 305
--
Допълнителна информация

Beiersdorf започва своите изследвания в областта на епигенетиката през 2008 г. На практика това прави компанията една от първите в света институции, които отчитат ролята на епигенетичните изменения в процесите на стареене на кожата. Днес са изследвани над 850 000 проби от над 1000 души, за да се установи т.нар. епигенетичен модел или кои епигенетични маркери се отразяват на стареенето на кожата. Наред с това екип от 20 интердисциплинарни учени на Beiersdorf тестват над 50 000 субстанции и екстракти, за да изследват и класифицират активни съставки, работещи за подмладяване на кожата. През 2016 г. Beiersdorf започва да разработва първата age clock технология и успява да я патентова през 2021 г. Beiersdorf разполага с изследователски отдел от над 1000 служители по света и само през 2023 г. инвестира повече от 240 милиона евро в изследователска работа. 

За Eucerin®

В продължение на над 100 години Eucerin® се занимава с дермокозметична грижа за кожата, провежда новаторски медицински изследвания и разработва ефективни, иновативни, клинично изпитани решения за грижа за кожата с отлична поносимост. Продуктите с марката Eucerin® защитават, подобряват и поддържат здравето и красотата на нашата кожа. Ние знаем, че ефектът на иновациите ни в грижата за кожата се простира далеч отвъд нея. Разрешаването на дерматологичните им проблеми, кара хората да се чувстват по-добре, въздейства върху цялостното им състояние и подобрява качеството им на живот. Затова „ние вярваме, че дерматологичната грижа за кожата има силата да променя живота на хората“.