"Здравейте, д-р Калчев. Отдавна се каня да Ви пиша, за да Ви благодаря, че ми помогнахте да сбъдна най-съкровената си мечта - да имам рожба, моята прекрасна дъщеря - Ема. Преди да ви пиша исках първо бременността да приключи успешно, а след това грижите покрай малката не ми оставяха време. Вие сте истинско вдъхновение за всяка жена, искаща да стане майка. Благодаря, че първо ми вдъхнахте вярата, когато се бях отчаяла, а след това Вие и колегите Ви ми помогнахте да износя здраво дете. Сърдечно БЛАГОДАРЯ. 

yesНАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН

Ще разкажа историята си с надежда да дам сила и на друга жена да извърви трудния път към успешната бременност.

Година след срещата ми с д-р Калчев, вече съм майка на 3-месечна дъщеря. Бях на 22 г., когато за първи път чух диагнозата "Поликистозни яйчници", тогава АГ специалистът, при който ходех на рутинни прегледи, ме предупреди, че ще имам проблеми със забременяването. Но по това време ме интересуваше единствено образованието и кариерата ми и не обърнах внимание на тези думи. Година по-късно, когато кистите започнаха да пречат на здравето ми, започнах лечение. За съжаление - при грешните лекари, които вместо да ми помогнат, влошиха състоянието ми. Заради неправилна терапия получих хормонален дисбаланс и бонус - наднормено тегло. С диети и спорт успях да нормализирам нивата на хормоните и теглото си, но кистите останаха и периодично се появяваха.

yesТази Коледа ще е по детски огласена за още едно семейство - проплака бебе Никол

На 27 г. срещнах мъжа на живота ми, не след дълго решихме да започнем опити за бебе, които обаче удариха на камък. Започнах да обикалям по клиники и различни репродуктивни специалисти, които работеха с мен по метода "проба-грешка", а месеците се минаваха в очакване на двете чертички. Междувременно на левия ми яйчник започна да расте нова киста, която достигна до размер от 8 см.

След щателно проучване достигнах до д-р Калчев, беше последната ми надежда. През ноември 2021 г. прекрачих прага на кабинета му, след щателен преглед той се усмихна и каза: "Твоят проблем не е сериозен, гарантирам, че до 3 месеца ще забременееш." Е, не позна, забременях само след един. Назначи ми редица изследвания, изписа ми медикаменти и терапия при д-р Марковска за повишаване на кръвотока в матката и яйчниците.

yesЕдна сбъдната 17-годишна мечта

На следващата ни среща трябваше да провери проходимостта на тръбите ми. След прегледа беше първият месец, в който не следих овулацията - не ми се беше случвало от години, бях спокойна, че рано или късно нещата ще се получат, защото попаднах на правилния лекар. Добрата новина дойде още на следващия месец, след 10-дневно закъснение се появиха така чаканите 2 черти и вместо да провери проходимостта на тръбите ми, д-р Калчев потвърди бременността ми.

Още тогава предположи, че ще имам дъщеря и позна! Помогна ми и като ме насочи да си направя изследване за тромбофилия и консултация с д-р Тончев, което ми спести много тревоги, защото се оказа, че имам мутирал ген. А д-р Чучумишев проследи бременността ми и се грижеше за спокойствието ми. Така през август тази година се роди моята дъщеря. Благодаря на целия Ви екип, че помогнахте да сбъдна мечтата си."

Източник и снимка: FB Д-р Александър Калчев