Сурогатното майчинство често буди въпроси, а оценките, които получава, са както негативни, така и позитивни. Всяка жена, избрала да бъде сурогатна майка, е водена преди всичко от желанието да помогне. 

enlightenedКалкулатор бременност

31-годишната Беки Сидел от Обединеното кралство стана сурогатна майка на своята приятелка, 32-годишната Каси Буш, и нейния партньор, 31-годишният Джак Клейл, разкри изданието Metro.

enlightenedДа износиш детето на сина си и да станеш сурогатна майка на 56

Буш е диагностицирана с рак на шийката на матката през 2016 година. Наложително било жената да се подложи на лъчетерапия и химиотерапия, а това, несъмнено, довело до ранна менопауза и я направило безплодна. След като научила за това, тя решила да замрази яйцеклетките си предварително.

Няколко месеца по-късно Буш и съпругът ѝ се обърнали към британската службата за сурогатно майчинство, за да намерят сурогатна майка. Бъдещите родители се срещнали с няколко жени, но не могли да се сближат с никоя от тях. Когато Буш казала на Сидел за това, получила от нея изненадващия отговор, че е готова да ѝ роди дете.

„На следващата сутрин ѝ изпратихме съобщение с въпроса: „Сигурна ли си?” Оказа се, че е изключително сериозна. Бяхме много изненадани“, споделя Буш.

Скоро Сидел подписала всички необходими документи и се подложила на процедура за изкуствено осеменяване. Няколко седмици по-късно тя разбрала, че е бременна. Според нея бременността е преминала "без никакви усложнения".

enlightenedБългарско семейство успя да вземе бебето си от сурогатна майка в Украйна

Бебето, наречено Барнаби, се е ражда през май. Буш отбеляза, че е невероятно благодарна на приятелката си, която е направила „всичко възможно и невъзможно“ за тях. „Никога не съм мислила, че бебето ми ще се роди по този начин, но сега то има толкова прекрасно голямо семейство. Всички сме много щастливи”, въодушевена е жената.

Източник: https://www.vesti.bg/