Драги читатели, щастливи сме да споделим, че „9 месеца“ намери нов приятел в лицето на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“. Мисията на сдружението е да оказва подкрепа на жените с ендометриоза и репродуктивни проблеми в България.

Екипът неуморно работи в посока повишаване информираността на дамите, които страдат от това състояние и успешно разпространява информация относно диагностиката, лечението и – разбира се, методите на профилактика.

Щастливи сме, че в дигиталния дом на „9 месеца“ ще намирате път към полезни и изключително ценни материали по темата. Ако вече сте диагностицирани с доброкачественото заболяване, превърнало се в акцент на настоящата статия, то определено ще ви бъде полезно да научите подробности как да контролирате някои от неприятните симптоми.

Може би не знаете, но е факт – един от по-малко възприетите симптоми на ендометриозата, е умората. Депресията също се нарежда сред ,,неканените гости" и резултатът се превръща в комбинация от болка и тревожност.

Поставяйки основите на добри сутрешни навици и рутина, можете да повлияете на това как ще се чувствате през останалата част от деня.

Какви са стъпките, които ще облекчат неразположенията, разберете още сега в сайта на фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве".