Да, това е проблем, който често тревожи мама и татко – алергиите при децата. Ако не се взимат навременни мерки, усложненията няма да закъснеят. А никой родител не иска да вижда как рожбата му изпитва дискомфорт по отношение на здравето. За щастие, имахме щастието по темата да разговаряме с проф. д-р Георги Христов, дм, алерголог.

Абонирайте се за нашия YouTube канал и първи ще научавате кои са новите лекции

Той ни сподели много ценни съвети, даде насоки какви мерки да се предприемат в различни ситуации и любезно отговори на въпросите на зрителите. Осъзнаваме, че подобни срещи с доказани специалисти са привилегия – не само поради сложността на обстановката, в която се намираме, но и защото получаваме бърз достъп до качествена информация, при това напълно безплатно. Разбира се, прегледът на живо е задължителен, личната консултация неотменима, но винаги е добре някой да те насочи и подкрепи, за да направиш най-добрия избор.

На гости в студиото, малко след неговото участие, бе Лора Петкова, която ни разказа повече за въздухопречиствателите AirFree и как те идват на помощ не само когато налице са алергии, но и астма при малките.

Важни препоръки, ако детето ви има алергия:

От стаята на детето трябва да се отстранят всички предмети събиращи прах – завеси, меки мебели, книги, плюшени играчки, килими, мокети. Препоръчва се често избъ- рсване на праха, помещенията се почистват с влажна кърпа, особено пространствата между ребрата на радиаторите. Да не се разрешава бой с възглавници, лудуване и под- скачане върху леглата. Заменете пухените завивки и възглавници със синтетични. Растенията са неподходящи за детската стая. 

Добре да се погрижим и за качеството на въздуха. Повече за помощника в тази мисия тук >> Air Free

В случай че не сте успели да гледате предаването, можете да го направите още сега: