Още една от нашите срещи на живо премина успешно. Щастливи сме, приятели, за вашите интерес, присъствие, подкрепа и доверие. Този път стремежът ни бе да сме полезни на всички мъжки майки. Говорихме за забелването и се срещнахме с д-р Иван Александър Георгиев, уролог от Болница „Вита“. Той ни представи важна информация и ни убеди, че притесненията са излишни, а мама често се тревожи напразно. 

Научихме какво означава вродена фимоза: слепване на кожичката на главата на половия член и разбрахме каква е нейната класификация. Аглутинация, вторична фимоза, първична фимоза - какво, как и защо? Д-р Георгиев се погрижи да не остави въпрос без отговор.

Вече сме добре информирани и знаем, че насислственото отваряне на кожичката може да доведе до нацепване, трамва, белег, че дори и до хирургично лечение. Трябва да сме внимателни, като най-добре е да приложим локална терапия с кортикостероиден крем /0.05% бетаметазон/:

  • кратък курс – два пъти дневно за 30 дни;
  • продължителен курс – веднъж дневно за 60 дни с 30 дни пауза.

Ключово в правилния подход се оказва постепенното, атравматично ръчно разлепване на препуциума, осъществявано в домашни условия от родителите от средата на периода на прилагане. 

На 18 октомври, на ниво +1, Студио за рисуване и вино "Paint Me" в Bulgaria Mall си говорихме и за други, важни теми. 

Д-р Галина Борисова, лекар по обща медицина, клинична токсикология и хомеопатия ни запозна подробно с послеродовия период и ни помогна да разберем как хомеопатията Boiron може да ни помогне. 

Научихме повече и за Weleda - продукти, създадени с любов към Мама и Бебе и с грижа към всичко чисто, натурално и естествено. Славина Недялкова ни запозна с предимствата на Weleda - натурална козметика, с естествени съставки, която заслужава нашето внимание и доверие

РАЗГЛЕДАЙ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ТУК

На финала, оставайки верни на себе си, зарадвахме всички гости с подаръци, изненади, усмивки и хубави думи. За доброто настроение помогнаха, разбира се, БочкоWeleda и Boiron.

Беше полезно и интересно. Благодарим на всички замесени.

До нови, споделени срещи, приятели.