За много родители детската стая е най-важното пространство в дома. Защо ли? Разбира се, защото там прекарва голяма част от своето ежедневие малкият човек. А той, както всички знаем, е винаги на първо място. За да бъдат мама и татко добре, то първо бебчо трябва да е спокоен, щастлив и най-вече здрав. 

Докато се стремят да осигурят повече пространство, безопасна обстановка, удобно креватче, място за повиване и подходящи играчки, често родителите забравят за някои други детайли, които се оказват не по-малко важни и влияят значително върху здравето на малчугана. Хайде, нека си признаем, колко от нас мислят за осветлението при проектирането на детската стая? Да, със сигурност, някои преценяват добре количеството светлина, което желаят да допуснат в детското помещение, и съобразяват наличието на останалите светлинни елементи, с които детето ще си взаимодейства. Но… истината е, че повечето от нас подценяват въпроса. 

Защо обаче е важно да обърнем специално внимание на светлината, която ще позволим да стига до детските очички у дома? Днес е все по-трудно да държим далеч детето си от екраните на електронните устройства - тяхната цветна и интерактивна реалност във висока резолюция е магнит за детските очи, но и сериозен повод за притеснение. Последствията от прикования в екрана поглед са много – възпалено зрение, сухота в очите, късогледство, раздразнение в общуването, неспокоен сън и още и още. Специалистите са категорични, че синята светлина, излъчвана от дисплеите и екраните, прониква дълбоко в окото и вреди на тъканта на ретината. 

Когато към всичко това добавим и неподходящата светлина в детската стая, то детето ни е обречено на трудно и неспокойно детство. А кой родител желае това?

Ако се чувствате безсилни пред дигиталния свят, то тогава направете всичко възможно поне детското пространство в дома ви да бъде максимално безопасно откъм светлинни дразнители. И ако проектът на стаята е вече готов, то е време да помислите за аксесоарите. Нека обърнем поглед към нощните лампи. Ако те са меки, силиконови и излъчват топла, бяла светлина, няма нужда да се притеснявате за здравето на мъника.

Сигурност, защитеност и максимален комфорт подаряват лампите на Rabbit & Friends. Те сменяват своята светлина и се зареждат през microUSB, за да можете да ги поставите навсякъде, спокойни, че детето ви няма да дърпа кабел. Лампите будят силно детския интерес, защото дизайнът им е изключително приятен и сладък. Реагират на допир и употребата им е като детска игра. Мекият им силиконов материал позволява допълнителни забавления с тях. Ако ги смачкате, не се тревожете, скоро ще върнат първоначалната си форма. Истинско удоволствие за мама, татко и бебе.

Марката предлага и лампи с говорител, което позволява да се пускат приспивни песнички, мелодии или дори приказки. Качествена изработка, креативност във вида и допълнителни активности. Не е ли вълнуващо? 

Лампите се вписват идеално във всяко детско помещение, превръщат се в приятели на детето, а вас даряват със спокойствие. Мечо, панда, коте, изборът е труден. В Loved bebe можете да откриете голям асортимент от полските лампи. Разгледайте, прочетете, изберете – с мисъл и внимание към детето и здравето на неговото зрение. 

Според психолозите нищо не влияе на настроението и чувствата така, както светлината. Бъдете внимателни и обмисляйте своя избор, нека той бъде информиран. И така, именно с фокус към детайлите, онези малки допълнения, които са от голямо значение, щастливото и пълноценно детство на вашето съкровище е гарантирано.