"Здравейте, споделям историята си, за да помогна и на други жени, да им вдъхна надежда и да ги накарам да оставят всичко лошо в старата година! 

Годината беше 2020, прекрасна година за мен и приятеля ми (поне така си мислех, че ще бъде). Забременях от първия път, въпреки че на 18 години ми беше обяснено, че деца може би няма да имам заради СПКЯ.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

В 7-а седмица чухме пулса на бебчето и чакахме с нетърпение следващия преглед. Никога няма да забравя погледа на тогавашния ми лекар, който казваше всичко. Пулсът беше спрял! Трябваше да съм в 11-а седмица, но плодът беше останал в 8-а. И така трябваше, когато докторът ми е на смяна, да взема хапчета, с които да направя аборт.

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА:


 

На следващия ден решихме да се разходим, преди да стане време за хапчетата, разхождайки се прокървях, направих спонтанен аборт, още помня погледите на хората и моята болка виждайки и усещайки как мечтата ни си отива.

Месеци по-късно бяхме готови да пробваме отново, след няколко консултации при доктори, които твърдяха, че няма причина и, че това е случайна грешка. Забременях отново от първия път. И така всичко изглеждаше наред... До първата фетална морфология. Бебето имаше малоформации, несъвместими с живота. Безскрупулната лекарка ми каза: "Още си млада, това е случайност, случва се. Или трябва да ти предизвикаме раждане или има вероятност да го износиш, но то така и така ще умре!". Последваха три дни в болница, предизвикване на раждане и кюретаж и безброй много сълзи.

Всички лекари твърдяха, че няма връзка между двата случая и както казваха те: "Просто лош късмет". Не им повярвах и съм благодарна за това. Един ден във фейсбук ми излезе д-р Калчев, разгледах страницата, видях снимката му и си казах : "Колко топъл човек. Трябва да отидем, има нещо в него!". Запазих час и отидохме, двамата с партньора ми.

Още с влизането оставаш с усещането, че си специален и си важен. Разказахме всичко на доктора, след прегледа се оказа, че аз имам влошен кръвоток на яйчниците. Д-р Калчев беше озадачен, че нямах нито едно направено изследване, както аз, така и мъжа ми. Пусна ни изследвания и трябваше да отидем с тях на следващ преглед, а до тогава аз трябваше да ходя на терапия при прекрасната д-р Марковска, на която съм безкрайно благодарна, защото с оптимизма си, някак върна и моя.

Готови с изследванията, посетихме отново кабинета. Оказа се, че имам и тромбофилия, недостиг на някои витамини, а спермограмата на мъжа ми имаше съвсем леки отклонения. И така, д-р Калчев ни предписа някои витамини и добавки и ни каза нещо, което няма да забравя : "Чакам те за проходимост на тръбите другия месец и след месец, два максимум ще имаме бебе".

Момиченце е първото бебе, проплакало през 2023 година в Троян

Така и стана - на 26 януари 2022 година бях на изследване за проходимостта на тръбите и се оказа, че още не съм имала овулация и докторът ме посъветва да проследя овулацията и да правим опити и ако не стане нищо, ме чака другия месец да видим какво да правим. На 14 февруари видях отново 2 чертички. Отидох на преглед, за да потвърди докторът бременността, беше ме страх, но доктора ми каза: "Честито бременна си, този път ще е различно".

Няколко седмици по-късно пак бях на преглед, но този път с таткото и тогава д-р Калчев ни каза пола, което беше невероятно, защото бях в много ранна бременност, истината е, че позна. Това беше и последната среща, защото оттук нататък трябваше да започна да се следят при д-р Чучумишев - друг невероятен доктор и човек. Бременността ми протичаше сравнително нормално, а д-р Чучумишев следеше всички много обстойно. Бях на инжекции и следях тромбофилията при д-р Тончев. Тъй като имах малко завишено TSH за бременна, д-р Красимирова ми назначи лекарства.

По-силна от майчината любов няма - едно трогателно писмо с молба за подкрепа

Благодарение на всички тези хора успявах да прогоня страха, че нещо може да се обърка. В седми месец се оказа, че имам скъсена шийка, но д-р Чучумишев ме накара да вярвам, че всичко ще бъде наред, успокои ме, а аз знаех, че мога да му вярвам. Бях сигурна, че ще родя доста преди термина, нооо малкият юнак реши да ме изненада и се роди 5 дни след термина. 

Искам да благодаря на невероятния д-р Калчев, д-р Чучумишев, д-р Марковска, д-р Тончев, д-р Красимирова, Цвети и чаровната Мария, която посреща всички с усмивка. Благодарна съм, че ме накараха да се чувствам спокойна и да повярвам, че нашето чудо ще се случи. Днес малкото ни чудо е на повече от два месеца и не спира да ни радва. Без тези невероятни хора, това нямаше да се случи. Не мога да опиша колко благодарни сме! 

Момичета вярвайте, че най-доброто предстои и търсете доктор, който ще ви накара да сте спокойни и уверени, че най-доброто предстои. 

БЛАГОДАРЯ ВИ, д-р КАЛЧЕВ! Нямам търпение да запозная малкия сладур с целия ви екип!"

Източник и снимка: FB Д-р Александър Калчев