Приятели, завърнахме се - отново сме тук, за да бъдем заедно, рамо до рамо, общувайки си на четири очи. Първото училище за родители в България на „9 месеца“, след кратка (или не чак толкова кратка) пауза, стартира отново.

Вдъхновяващ разказ за нормално раждане след секцио

Началото на физическите ни лекции поставихме на 16 юли, в Bulgaria Mall. Щастливи сме за срещата, която имахме - с вас, бъдещите и настоящи родители, и с тях, най-добрите специалисти. 

Наш специален гост в съботния ден бе д-р Анна Петкова, акушер-гинеколог от УМБАЛ „Св. Анна“, която с вълнение, информираност и опит разказа повече за нормалното и оперативното раждане. Разбира се, тя не пропусна да отговори и на всички въпроси, които получи. А те не бяха малко - благодарим ви, че бяхте активни! 

Д-р Петкова ни разказа подробно какво се случва по време на едно нормално раждане, минахме през всички ключови периоди на процеса, разбрахме също какво представлява епизиотомията при вагиналното раждане. Научихме и повече за цезаровото сечение, разбрахме кога то е планово и кога спешно

РАЗГЛЕДАЙ СНИМКИ ОТ ЛЕКЦИЯТА ТУК

Дишане, контракции, завита около врата пъпна връв, и още и още. Д-р Анна Петкова ни запозна с всичко важно за раждането. 

По време на срещата ни, обсъдихме и друга важна тема. Фокус поставихме на кожата и разбрахме как да я предпазим, за да можем да се насладим на майчинството, или иначе казано - научихме как лесно да заличим белега от секцио. Верен приятел в мисията се оказа Lecoxen. Защо продуктите им заслужават нашето доверие, научихме от Калина Букова

Lecoxen крем е многоцелеви усъвършенстван продукт, съдържащ силиконови еластомери, естествени антиоксиданти и специфични съставки за подпомагане  на цикатризацията. Продуктът осигурява защитна бариера, която не позволява на влагата да напуска кожата, а това подпомага бързото заздравяване на раната. 

Говорихме си много, получихме ценни насоки, усмихвахме се, а на финала, останахме верни на себе си, и изпратихме всеки наш гост с подарък! 

БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ОБЩНОСТТА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER 

Благодарим на Bulgaria Mall за топлото посрещане, а също и за уютната конферентна зала. Благодарим на нашите лектори! Благодарим и на вас, скъпи родители! Безкрайно удоволствие да вървим заедно по вълнуващия път на родителството. 

Предстоят ни още много полезни разговори - за информация, следете страницата ни във Фейсбук, а също и нашия сайт, съвсем скоро ще бъдем отново заедно!