Дами, благодарим ви за широкия интерес към темата „Възстановяване след раждане“. Лекторът Тодора Артинова, старша акушерка в II СБАЛАГ „Света София“, посъветва майките как спокойно и без напрежение да се завърнат към предишното си „аз“.

Преди да преминем към основната тема, отделихме подобаващо внимание на здравословните навици на бъдещата майка, необходимостта от консумацията на качествена и пълноценна храна. На помощ в това начинание идва и хранителната добавка Premamа Duo, създадена специално за жени, планиращи бременност, бременни  и настоящи майки/кърмачки. Продуктът е произведен според препоръките на NICE (Национален институт за здраве и здравни грижи, Великобритания). Дозировката в таблетната форма е изключително прецизно композирана, така че да бъде полезна както за майката, така и за бебето.

Абонирайте се за канала на списание „9 месеца“ в YouTube

Разбира се, всички знаем, през 9-те месеца тялото е подложено на изпитание, хормоните бушуват, килограмите се увеличават. Нима е възможно след раждането на бебето всичко да си дойде на мястото изведнъж, като с „магическа пръчица“? Не, няма да бъде толкова лесно, нито толкова бързо, но ще се случи. Необходимо е да бъдете постоянни, информирани и целенасочено да се грижите и за себе си, мили майки, освен за новия член в семейството.

Някои от следните състояния биха могли да предизвикат неприятни усещания:

  • Хемороиди;
  • Свиване на матката;
  • Маточни контракции;
  • Повишена емоционалност;
  • Оперативна рана;
  • Епизотомия;

Колко време е необходимо на тялото, за да се възстанови напълно? Можем ли да ускорим процеса – Теди даде отговор на тези и други важни въпроси, свързани с темата.

Ако все още не сте гледали уеб предаването по темата, можете да го направите още сега: