Благовещение 2021 се превърна в изключително емоционален ден за екипа на „9 месеца“, благодарим Ви приятели! Медията отбеляза 25 години – време, изпълнено с безброй мечти, съдби, любов, приятели и каузи.

Отново, за пореден път, почувствахме доверието и обичта на аудиторията ни, уеб предаването неслучайно мина под темата за нормалното раждане.

Сякаш всичко, което правим цели да стигне до това искрата на Живота да се запали, след което и да се появи на бял свят. В ролята на лектор в празничния ден влезе Елена Василева, акушерка и дългогодишен партньор на „9 месеца“.

Абонирайте се за канала на списание „9 месеца“ в YouTube, за да получавате известие за новите лекции

Тя ни поздрави с песен по случай празника ни и поставихме начало на сладките приказки. В знак на уважение към зрителите, Елена сподели и ценни съвети, свързани със секциото, защото, както тя каза „Всяко нормално раждане би могло да премине в секцио…“

Засегнахме въпросите, вълнуващи всяка бъдеща майка – кога и как да разберем, че раждането започва, пада ли тапата, кога изтичат водите, а след това?

Обърнахме специално внимание на контракциите и важността на дихателната техника. Важно е жените да бъдат информирани, за да не се страхуват, усложнявайки процеса. Стресът вреди на родилката и възпрепятства екипът да си свърши работата с лекота. Целта на финала е една – здрави мама и бебе.

Ако ви предстои раждане и не сте гледали настоящата лекция, съветът ни е да се информирате още сега: