Всичко е възможно, когато се довериш на правилния екип и не позволиш на надеждата да напусне сърцето ти. Колкото и време да е нужно, колкото и предизвикателства да има пред теб - вярвай! Разказваме ви поредната история за чудо, която споделиха от МЦ "Д-р Калчев":

КАЛКУЛАТОР ЗА КРЪВНА ГРУПА

"Когато четете този текст, надеждата ми е да вдъхна кураж на всички жени в очакване на бременност. При мен този период продължи малко над 12 години. Време, в което имахме възможност да се срещнем с множество лекари в България и дори в чужбина. Чувахме обещания, решения и не постигнахме нищо. Преминахме през всички възможни варианти на репродуктивната медицина и нищо. До преди година и половина, когато за наш късмет успяхме да запишем час за Д-р Калчев. Той имаше план, но този път в плана му влизаха още специалисти, които изобщо не очаквахме да имат решения за нас. 

Първата ни стъпка беше да направим проверка за проходимост на тръби с пяна. Бях правила друга, но преди повече от 5 години. Установи се, че имам запушване на едната тръба и задържане на течности там. Направихме лапароскопска интервенция, в следствие на която ми бяха отстранени два септима в матката, които са пречили на успешното износване на бременност. След 4 спонтанни аборта, никой не беше забелязал това. Взеха ми проба за имунологични биопсия, която показа няколко основни проблема и за отстраняването им се налагаше да се консултирам и да следвам терапията на Доцент Михайлова (страхотен човек и специалист, който премина с мен през цялата бременност).

След трудна битка и силна вяра, едно семейство ще си има близнаци

Успоредно с това имахме нуждата да работим с психолог, какъвто до сега не бяхме посещавали и определено не очаквахме такова благоприятно развитие на начина, по който приемахме всички процедури и новости. Целият екип на Д-р Калчев поемаше нашия случай като личен. Всички бяха толкова мили и винаги успяваха да откликнат на въпросите ни, макар и да са изключително натоварени. За по-малко от 6 месеца следване на стъпки, аз получих зелена светлина, знак, че времето да забременея е дошло и така без шега и майтап на 01.04.2023 година аз видях положителен тест за бременност

Грижите на Д-р Калчев и Доцент Михайлова не спряха през първите три месеца, после получих напътствия да следвам мнението на Д-р Чучумишев, който отгледа едно чудесно бебе! Минахме през много страхове, сблъскахме се с какво ли не, но ето - ключът е бил в правилната подготовка. Когато наближаваше раждането, аз не можех да повярвам, че отброявам дни до срещата с бебето си. 

Да посрещнеш близнаци на 57-годишна възраст

Щастието ни при появата на нашият Дар от Бога е неописуемо. Само хора, чакали този момент с години, биха могли да ни разберат. 

Благодаря ви, екип на доктор Калчев! Вие сте ангели! Не спирайте да сбъдване нашите мечти, защото вие знаете как!"