За вдъхновението и примера, за силата на духа и умението да не се отказваш, когато най-важната ти мисия е да създадеш живот. Историите са много, битките са тежки, но когато не си сам и знаеш, че някъде там и друг върви по същия път, надеждата не може да угасне. Вярваме, че има смисъл да ви разказваме и да ви правим част от подобни разкази. Желаем ви приятно четене и ако в момента водите битка за дете, то следващите думи нека събудят във вас силата, вярата, светлината, куража и надеждата. 

НАУЧИ КОГА Е ТВОЯТ ТЕРМИН 

Преди няколко дни, в предаването "Животът по действителен случай" по bTV, гост бе кулинарният блогър Даниела Динева. Цели 12 години нейният живот е битка със съдбата и медицината. Дани е силно обичана и добре позната в кулинарните среди. През последните 12 години блогът ѝ с вкусни рецепти привлича много хора. Освен че не спира да споделя вкусни рецепти и чудни кадри на храна, Дани не се притеснява да говори открито и за своите репродуктивни проблеми. 

Повече за Дани може да научите и от нейния профил в инстаграм: hey.daniellaa

НОВИЯТ ЕПИЗОД ОТ "ЗДРАВЕ НА ФОКУС":

Тя споделя, че любовта към храната винаги е била част от живота на нейното семейство. "Любовта ми към печивата бе закърмена от двете ми баби, които са уникални жени, всяка дала частица от себе си в мен. Събуждах се с ухаеща тава на мекици, лягах с къкреща чугунена тенджера като дете. Направих първата си торта на 12, омъжих се доста млада и оттогава близо 20 години, не спирам да творя и експериментирам в кухнята." Дани създава кулинарен блог, който бързо набира популярност, издава и книга "С любов към десерта". Своя блог Дани нарича "първото ѝ дете".

Защо избира освен за храна да говори също и за трудния път до забременяването?

Дани знае, че много двойки водят подобни битки. Когато тя самата започва да върви по трудния път на репродуктивните проблеми, по коридорите на болниците среща много хора, които имат нужда някой да им разкаже и да ги подкрепи с думите: "Не се притеснявай, този път не се получи, вярвай, че другия ще бъде успешен!". Тя успява да намери приятели сред момичетата, борещи се да станат майки. Тогава с нея на пътя са били и други 10 жени, всички успяват и забременяват, но не и тя. Остава последна, но приятелите, които е намерила през този период, ѝ се обаждат, за да ѝ кажат: "Не се притеснявай, да, този път не се получи, но следващия път ще бъде твоят."

За 12 години Дани има 7 неуспешни опита. С мъжа ѝ са на прага да се откажат от инвитро процедурите и започват да действат по осиновяване на дете. Усилията, разбира се, и там не са малко. Налага се да споделят на социален работник личните си истории, близо 3 месеца ги проучават, минават нещо като обследване и чак след това има възможност да бъдат вписани в регистрите за осиновяване. И започва чакането. За съжаление, в България се оказва, че има много повече двойки, които чакат, отколкото деца, които се нуждаят от осиновяване.

Да родиш на 52 след 4 неуспешни опита инвитро. Историята на актрисата Красимира Кузманова - Кокран

Докато тече процедурата по осиновяне, с мъжа ѝ решават да направят последен 8-ми опит за инвитро забременяваме. Д-р Стаменов е до нея и я моли да му се довери за един последен шанс, той вярва, че това ще бъде наистина последният им опит и че той ще се окаже успешен. Застава твърдо зад нея, споделя ѝ, че е сигурен в положителния резултат. Даниела е скептично настроена, но все пак се доверява с идеята наистина това да бъде последния ѝ опит. Освен това, тя вече има спокойствието, че така или иначе ще бъде родител. Казва си: "Каквото е решил Господ, това ще стане."

И... чудото се случва.

Дани прави кръвен тест и вижда трицифрено число на екрана. За първи път от 12 години цифрата е различна от 0. „Една цифра, която преобърна всичко.“ 

Тя се обажда на д-р Стаменов, а докторът е доволен, но все пак не бърза да се радва. След 4-5 дни Дани прави втори тест, в 6-та седмица се улавя и пулса на бебето. Думите на д-р Стаменов са: „Съжалявам, че се забавих толкова много.“

8-ми опит е успешен, а днес Дани е майка на 3 момчета. Тя споделя, че другите две деца не са били планирани, нарича ги "дар от съдбата". Че очакват второ дете, Дани и съпругът ѝ научават в същия месец, в който преди време, са разбрали и за успешния инвитро опит.

Днес в дома на Дани е весело, винаги ухае на някой вкусен сладкиш, а три малки, палави момчета, на 7, 5 и 2 годиники, се боричкат постоянно, скачат, понякога се и карат, но... Дани вярва, че ще останат най-добри приятели. Три силни характери, събрани заедно накуп. 

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР 

Своя емоционален разказ Дани завършва с думи, отправени към онази Дани, преди години, която е била на прага да се откаже от борбата да има дете: 

„Скъпа Даниела, ти можеш, ти си силна, продължавай! И се грижи повече за себе си, защото те ще имат нужда от теб.“

Източник: https://www.btv.bg/