Есента е сезонът, който винаги ми е носил домашен уют – дали заради дъжда и последните топли слънчеви лъчи все по- често може да ме намерите в кухнята да пека кейк, хляб или бисквити. Имено тези, които ви представям днес, може да намерите в кутията ми за курабийки. Чудесни като допълнение към чаша топъл чай или за бърза следобедна закуска преди вечеря.

Необходими продукти:

1 яйце

50 г брашно от лимец

50 г бадемово брашно

1 с.л. фъстъчено масло

1 с.л. сусамов тахан

1 с.л. кокосово масло

3 с.л. мед

1 ч.л. сода бикарбонат

2 ч.л. канела

 

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте в купа яйцето, кокосовото и фъстъченото масло, сусамовия тахан и меда.
  2. Добавете бадемовото брашно, брашното от лимец, содата и канелата.
  3. Разбъркайте до получаване на тесто. Оформете топчета, поставете ги в тавичка и натиснете с вилица всяко топче. Печете около 10–12 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна.