През пролетта и лятото, салатите са нещо, което присъства винаги на трапезата ми. Днес ви представям една интересна, свежа и много компоннетна салата. Мангото спокойно може да бъде заменено с ябълки и ягоди. Знам, че рецептата е доста нетипична, но дадете ли и шанс, ще я приготвяте още много пъти.
Необходими продукти:
рукола
1 манго
1 червено цвекло
репички
лешници
сирене “Халуми’’
За дресинга:
1 с.л. зехтин
1 ч.л. мед
1 ч.л. горчица
сол
1 с.л. ябълков оцет
Начин на приготвяне:
- Изпечете цвеклото за около 35- 40 минути на 180 градуса.
- Запечете лешниците за около 5-7 минути.
- Нарежете сиренето и го запечете на тиган за около 2-3 минути.
- В чиния слагаме рукола и отгоре подреждаме нарзяните манго, цвекло, репички и сирене. Поръсваме с лешниците и дресинга.