През пролетта и лятото, салатите са нещо, което присъства винаги на трапезата ми. Днес ви представям една интересна, свежа и много компоннетна салата. Мангото спокойно може да бъде заменено с ябълки и ягоди. Знам, че рецептата е доста нетипична, но дадете ли и шанс, ще я приготвяте още много пъти.

Необходими продукти:

рукола

1 манго

1 червено цвекло

репички

лешници

сирене “Халуми’’

 

За дресинга:

1 с.л. зехтин

1 ч.л. мед

1 ч.л. горчица

сол

1 с.л. ябълков оцет

Начин на приготвяне:

  1. Изпечете цвеклото за около 35- 40 минути на 180 градуса.
  2. Запечете лешниците за около 5-7 минути.
  3. Нарежете сиренето и го запечете на тиган за около 2-3 минути.
  4. В чиния слагаме рукола и отгоре подреждаме нарзяните манго, цвекло, репички и сирене. Поръсваме с лешниците и дресинга.