Овобанк е първата в Европа банка за яйцеклетки, създадена с цел да предостави решение на международните клиники за асистирана репродукция, както и на пациентите, в търсенето и избора на идеалния донор, когато това е единствения път към мечтаната рожба.

Сбъднете мечтата си да създадете семейство:

Мисията на Овобанк е да бъде съюзник на двойките, които имат предизвикателства по пътя, чиято крайна цел е успешна бременност. Нерядко, поради различни физиологични/здравословни причини, възможността желанието за дете да се осъществи, би могла да се случи единствено чрез донорски яйцеклетки и ембриони. Ето тук е идва мястото на важната роля на Овобанк – да ви подкрепим, да извървим заедно остатъка до финалната права.

Защо да се доверите на Овобанк?

  • Предлагаме широк набор от донори с различни фенотипи;
  • Специализиран екип за координация;
  • Осигуряваме строг и задълбочен процес на подбор на донорите;
  • Гарантираме сертифициране качеството на нашите протоколи;
  • Осъществяваме Непрекъснато обучение и помощни курсове по лабораторни техники;
  • Залагаме на клетки с висока преживяемост
  • Разработили сме усъвършенствана и строга система за транспортиране, съхранение и проследяване на партидите яйцеклетки;
  • Постигаме висок процент на успешни бременности;

Научете повече още сега: https://ovobank.com/?lang=en

ИНОВАЦИЯ ИЛИ КАК ДА НАМЕРИМ ТОЧНИЯ ДОНОР НА ЯЙЦЕКЛЕТКИ

Когато една двойка (или жена без партньор от мъжки пол) се нуждае от процедури по асистирана репродукция с донорство на яйцеклетки, основното опасение е дали бъдещето бебе ще прилича на родителите.

,,Селфи“е приложение за намиране на онзи донор, който най-много прилича на Вас.

Точно така, знаем как звучи – различно и необичайно, най-вече е иновативно! Овобанк, първата в Европа банка за яйцеклетки, разработи приложение, което ще Ви позволи да намерите донора, който най-много прилича на Вас физически.

Мобилното приложение Ovomatch® е иновативна система за разпознаване на лица, базирана на математически алгоритъм и свързана с обширната база данни, която, както по-горе вече споделихме, търси сред донорите този, който най-много прилича на пациентката-реципиент, същевременно запазвайки пълната анонимност, която законът установява за донорите на яйцеклетки.

Как се използва?

Употребата на Ovomatch® е много лесна. Необходимо е пациентката единствено да въведе физическите си данни, след което да си направи селфи с мобилен  телефон. В същия момент приложението ще й „каже“ колко донорки, притежаващи голяма прилика с нея, са налични сред хилядите в системата. За първи път технологията за разпознаване на лица се прилага при процедури за донорство на яйцеклетки. Приложението може да бъде изтеглено безплатно на всяко мобилно устройство. Избраният донор – освен пълно фенотипно съвпадение, ще има и голяма прилика с лицето на пациентката-реципиент, като донорът се избира въз основа на обективни характеристики.

Как работи?

Сканира множество лицеви точки на донора и реципиента и ги сравнява с обширната си база данни, за да намери донорите, които най-много приличат на реципиентите. След изтегляне на приложението програмата води стъпка по стъпка пациентката през целия процес. Първо се въвеждат личните данни на жената и нейния партньор (или само на пациентката, в случай на жени без партньор), а след това фенотипните  (кръвна група, ръст, цвят на косата и др.). След като тези данни бъдат попълнени, системата предлага редица фенотипно съвместими донори в базата данни на Овобанк. Настъпва и дългоочакваният миг – този, който ни дава информация за приликите с донора. С помощта на селфи, Ovomatch® се сканира лицето на пациентката и математическият алгоритъм за разпознаване на лица влиза е действие, правейки останалото, оптимизирайки максимално търсенето с цел улесняване на избора само между онези с най-голяма физическа прилика помежду си.

И още нещо – донорите преминават през специфични процедури, преди да бъдат избрани да станат такива и позиционирани в базата данни. Например: профилът на донора на яйцеклетки е на момиче на около 25 години, със средно или висше образование  и в добро физическо и психологическо здраве. Специализираният екип на Овобанк извършва многобройни и щателни диагностични тестове (медицински, генетични, психологически…), които тя трябва да премине, преди да бъде одобрена за подходяща да бъде донор.