Тя е чаровна, притежава красива усмивка и спокойни очи. Създава усещане за човек, на когото можеш да се довериш лесно.  Всеки делничен ден е в ролята на водеща на предаването „Преди обед“ по bTV. Паралелно с това успешно съчетава майчинството с близнаци и любовта със своя съпруг. А какво още не знаете за Деси Стоянова? Предстои да научите… 

Десислава Стоянова е… 41-годишна, жена, отдадена на работата и на децата си, която няма достатъчно време за самата себе си.

Като дете мечтаех да стана… В един момент си представях, че ще стана писател. Дори бях започнала да пиша в една тетрадка роман за живота в едно училище. Доникъде не стигнах.

Станах… журналист. Защото беше свързано с писане. И на принципа на отхвърлянето на куп други специалности, които ми се струваха по-неподходящи за мен.

Най-забавната ми случка от детството… Не се сещам за една конкретна случка. Изкарвахме си страхотно, играейки зад блока в „Люлин“ – на стражари и апаши, народна топка, ръбче, заравяне на „съкровища“ в една огромна обрасла поляна, която днес сигурно е гъсто застроена… Класика.

Любимото ми ядене като дете беше… палачинки.

Любимото ми ядене сега е… шоколад.

Ако сега бях дете, щях… да опитвам повече различни неща. Може би щях да се науча да танцувам, щях да пробвам да рисувам, щях да се науча да яздя. Такива неща.

Вярвам, че… хората могат да се променят. Стига много силно да го поискат. Има някои неща, които аз искам да променя в себе си, и много се надявам да успея. Стискайте палци!

Усмихвам се, когато… Слава богу, нещата, които ме усмихват, са много. Няма как да дам изчерпателен списък.

Когато разбрах, че ще имам близнаци… бях много щастлива, но не си давах сметка какво точно ми предстои. Както май винаги се случва с родителите на близнаци.

Децата ми… са прекрасни, интелигентни, чувствителни, будни. Какво очаквате да каже една майка за децата си!

Съпругът ми… е най-търпеливият човек, когото познавам. Качество, което определено ми е нужно покрай мен.

Семейството е… Това са най-скъпите ми хора. Хората, без които не мога.

Искам да науча децата си… да вярват в себе си, без да бъдат самонадеяни, да имат смелостта да преследват мечтите си, да бъдат толерантни, да имат положителна нагласа към живота и хората.

Телевизията за мен е… мястото, на което работя.

Пред камерата се чувствам… в свои води. След толкова години пред камера преставаш да обръщаш внимание на КАМЕРАТА и просто си себе си.

Александър Кадиев е човекът, който… е в състояние да ме разсмее винаги. И също така човекът, от когото научих важен житейски урок. Че понякога НАИСТИНА е невъзможно да промениш някого или нещо и е по-добре да го приемеш такова, каквото е.

Пожелавам на читателите на „9 месеца”… да бъдат щастливи, да се радват на времето, което прекарват с децата си, и задължително да си осигуряват време, което да прекарват БЕЗ децата си. За да се чувстват пълноценни.

 

*Интервюто е публикувано в брой 255

Разговора проведе Даниела Граховска