Може би сте забелязали, че в последните години пъзелите и настолните игри сякаш се радват на свой собствен ренесанс. Магазините и книжарниците предлагат все по-различни артикули от този вид, а малки и големи се събират заедно, за да играят любимите си настолни игри. И това е страхотно, защото този тип забавление може да ни откъсне от екраните и да ни припомни едни леко отминали времена, когато се забавлявахме по малко по-различен начин.

В тази статия ще ви предложим десет от най-добрите пъзели и настолни игри, с които бихте могли да прекарате наистина качествено време със семейство и приятели. А защо не и сам? Понякога ние самите сме си най-добрата компания.

K’uh Nah

K’uh Nah е настолна игра от семеен тип, в която целта пред вас е съвсем простичка - да построите възможно най-съвършената пирамида, избягвайки блокчетата, които не са ви нужни и взимайки тези, които искате. Печели този, построил най-добрата пирамида. Хайде да ви видим!

Bandido

Изпеченият престъпник Бандидо отново иска да избяга от затвора и да върши поразии, а вашата задача е да му попречите да изпълни плана си. Според сложността, която желаете, играта може да бъде по-лесна и по-трудна. Целта е да “запушите” всички тунели за бягство пред Бандидо и да му попречите да избяга на свобода.

Пъзел New York Puzzle от 1000 части - Стаята на тайните от “Хари Потър”

Този пъзел от 1000 части ще ви позволи да се потопите отново във вълшебния свят на Хари Потър - прочутото момче-магьосник, което вече години наред пленява малки и големи. Тук целта пред вас е да сглобите една от кориците на втората книга от поредицата на Джоан Роулинг - “Стаята на тайните”.

Пъзел Trefl от 1000 части - Хищен тигър

Има нещо наистина могъщо в излъчването на дивите котки, а тигърът е безспорно една от най-впечатляващите. Този пъзел ще ви позволи не само да рекласирате, сглобявайки го, но и да поемете на вълнуващо приключение из джунглата. Е, какво чакате?

Настолна игра Star Trek - Conflick in the Neutral Zone

Ако сте фенове на научната фантастика, то няма как да не сте чували за “Стар Трек” - една от най-великите sci-fi поредици в историята на киното и телевизията. Star Trek - Conflick in the Neutral Zone ви позволява да управлявате собствена флотилия от космически кораби, да влизате в битки и да събирате ценни ресурси. Е, можете ли да покорите Космоса, подчинявайки враговете си в директна схватка?

Sky Traders

Полетете към звездите със собствения си небесен кораб и търгувайте с останалите играчи, правейки състояние, но внимание - безмилостните Ветрови пирати ви дебнат някъде там, за да ви вземат всичко онова, за което сте се трудили толкова много. Целта е да покажете качества на истински лидер, достигайки до титлата Майстор на небесната гилдия!

3D пъзел Ravensburger от 216 части - Триумфалната арка през нощта

Триумфалната арка е една от най-известните забележителности на Париж, а този страхотен 3D пъзел ви позволява да пренесете тази толкова важна конструкция в собствения си дом. Триумфалната арка е сред големите символи на френското военно дело, като изграждането ѝ стартира по времето на Наполеон Бонапарт. И както можете да предположите - още по-красива е нощем.

Дървен 3D пъзел Ugears от 154 части - Трамвай

Дървените 3D пъзели набират все по-голяма популярност, тъй като те предлагат едно по-различно изживяване, сравнено със стандартните пъзели. За сглобяването на този дървен трамвай не ви е нужно лепило, като е достатъчно единствено да следвате инструкциите по отношение на прецизно изрязаните с лазер дървени елементи. Забавлението е гарантирано!

Настолна игра Hasbro Monopoly - Приятели

Няма как да ви представим статия за настолни игри, без да споменем една от големите класики в “жанра”, а именно - доброто старо Monopoly. Пазарът на настолни игри е толкова силно развит напоследък, че вече можем да закупим издание на Monopoly на почти всяка актуална тема. Тук сме ви избрали тематика, която май всички обичаме, а именно - хитовият комедиен сериал “Приятели”. Винаги сте искали да купите апартамента на Джоуи и Чандлър? Това е вашият шанс!

Панорамен пъзел Master Pieces от 1000 части - Ниагарският водопад, Ню Йорк

Панорамните пъзели са една от най-красивите и атрактивни разновидности на този тип забавление, като често крайният резултат е истинска наслада за окото. Този модел тук ви позволява да се отправите на вълнуващо пътешествие към една от най-популярните забележителности на САЩ, а именно - Ниагарският водопад. Не се притеснявайте, няма шанс да се измокрите!