Заедно с PHOENIX Pharma Bulgaria и Darik.bg продължаваме дискусиите, част от проекта „Здраве на фокус“. По време на всеки наш разговор насочаваме вниманието към здравето. Срещаме ви с някои от най-добрите специалисти и коментираме важни, здравни теми. Вярваме, че успяваме да ви бъдем полезни. 

yesГледайте новото видео още сега:

В поредната ни среща наш гост бе д-р Златомира Арабаджиева, акушер-гинеколог, II САГБАЛ "Шейново", O.S.C.A.R. Clinic - пренатална диагностика. Говорихме за бременността и научихме как тя да бъде лека, хармонична и преди всичко здрава. Минерали, витамини - защо са важни и как подкрепят женския организъм? Защо Холин? Получихме отговори на всички въпроси. 

enlightenedПриемането на витамини по време на бременност се грижи за здравето на растящото бебе. Хранителните добавки гарантират, че майката и плода в утробата получават всички хранителни вещества, от които се нуждаят. Техният прием не е задължителен, но пък смеем да твърдим - е изключително належащ. Недостигът на витамини и минерали може да доведе до различни отклонения от нормата. 

Подарете най-добрия старт в живота на вашето бебе и подкрепете себе си, вашия организъм и развиващия се плод в утробата ви с нужното количество витамини и минерали.  Идеален помощник ще откриете в лицето на Femibion 1.

Грижата трябва да започне още преди двете чертички, така след тяхната поява вече ще имаме едно достатъчно количество витамини и минерали, което ще бъде адекватно, за да отговори на нуждите по време на бременността. Предварителният прием помага да се избегнат и усложнения. 

Освен задължителните спокойствие, пълноценна почивка и баланс, тялото на бременната жена се нуждае също от: 

  • Фолиева киселина - приемът ѝ намалява с до 70% риска от появата на вродени увреждания в плода;
  • Желязо - важно e за растежа и развитието на плода, грижи се също за мозъка и имунитета на бебето;
  • Витамин B12 - играе ключова роля във формирането на червените кръвни клетки, клетъчния метаболизъм, функцията на нервната система и производството на ДНК;

Специално внимание заслужава ХОЛИН - източник на метилови групи, необходими за голям брой процеси в човешкия метаболизм, той е изключително важен за клетъчното изграждане, благоприятства нервното развитие както на плода, така и на майката. 

Грижете се за себе си и не забравяйте - здрава мама = здраво бебе

До нови срещи, приятели! Скоро предстоят още здравни дискусии - на живо в YouTube канала на ,,9 месеца‘‘ - не пропускайте да бъдете с нас.