Години наред с усилията на лекарите и със своята прозрачност и ефективност, „Българската Коледа“ се е превърнала в кауза, която се ползва с огромна обществена подкрепа и доверие. Тя е доказателство, че можем да бъдем обединени и да живеем в хуманно общество. Благотворителната инициатива изостря и общественото внимание към проблемите и политиките към детското здравеопазване в България.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КАНАЛА НА 9 МЕСЕЦА ВЪВ VIBER

В детското отделение на Клиниката по очни болести на  Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ днес президентът, заедно с лекари, деца и родители, обяви старта на деветнадесетото издание на „Българската Коледа” 2021/2022 г. Кампанията е под наслов „Дари надежда на дете в беда“ и е в подкрепа на децата, които се нуждаят от спешна помощ и интензивно лечение. Основната цел на „Българската Коледа“ кампания 2021/2022 е осигуряването на медицинска апаратура за детски клиники и отделения в цялата страна, с което да подпомогне подобряването на диагностично–лечебния процес.

Благодарение на проявената съпричастност на хиляди добродетелни българи кампания 2020/2021 на „Българската Коледа“ събра 1 850 000 лв., с които бяха подпомогнати 500 деца и 27 лечебни заведения от цялата страна.