26 май 2014 г.

След като се роди бебе, обикновено гинеколозите поздравяват родителите и бързо хукват за следващо раждане. Но д-р Робърт Сансонети има друга практика – поднася на родителите специален подарък – собственоръчно изплетена шапка за новороденото.

since starting his knitting adventure sansonetti has made more than4
Всичко започнало с една книга за плетене, в която било описано пътуването на човек, който изплел 50 уникални шапки за своите приятели и освен това били дадени подробни инструкции за плетене. Когато книгата попаднала в семейството на лекаря, всички ги хванала треска за плетене.


„Започнах да плета малка шапка, като тренировка. Оказва се доста прилична и случайно размерът ù отговаряше за новородено”, споделя Сансонети.
Докторът решил да я подари на първото бебе, което се роди. Той си спомня изненадата и въодушевеното лице на майката… И така започнал да плете за всяко човече, появило се на бял свят в болницата, в която работи.

several grateful patients have even provided me gift yarn3


Вече има изплетено над 200 шапки, а за всяка една са необходими приблизително 4 часа. „Няколко благодарни родители ми подариха прежда, за да изплета допълнителни шапки за други бебета”, споделя докторът. "Това ми носи радост", казва още той.