,,Благодарим на Фондация "Нашите недоносени деца" за плетените октоподи, шапчици и терлъчки, както и специалните им пожелания за първата предстояща Коледа на недоносените бебенца, родили се в УМБАЛ Софиямед Неонатология, техните родители и екипите ни. Бъдете здрави и весели празници!'' - тези мили думи, придружени с емоционални кадри, споделиха във Фейсбук от отделението за грижа на най-малките на болницата.

Над 800 родители в Бургас ще получат еднократна финансова помощ при раждане на дете

Плетените октоподчета и медузи целят да успокоят бебетата и внесат комфорт по време на болничния им престой. Докато са в майчината утроба, бебетата обичат да хващат пъпната връв, а пипалата на тези симпатични плетени герои имитират това усещане, като в същото време намалява възможността бебетата да хващат и издърпват сондите и тръбичките, които подпомагат лечението им.

Гурме бебе с шеф Силвена Роу. Подход и решения при злоядо дете

Недоносените бебета се раждат с много ниска телесна маса и незряла терморегулация. Затова е важно да се осигурят оптимални условия, които им помагат да запазят телесната си температура. Най-много топлина се губи през главата, за това шапчиците са особено полезни.

Изчисли своята гестационна седмица и приблизителната дата на раждане на твоето бебе

От Фондацията в отговор написаха:

,,С огромна благодарност към всички медицински екипи, които в тези празнични дни ще полагат неуморни и грижи за най-малките и крехки пациенти в неонатологичните отделения в България! ???? Вашият всеотдаен труд и обичта, която дарявате са безценни! ❤️ Най-искрени пожелания за светли и спокойни празници!''.

Източник и снимка: Фейсбук УМБАЛ Софиямед Неонатология