Преди 5 години историята на Кейт и Дейвид обикаля света и то неслучайно. Това са мъж и жена, които получават втори шанс за живот за тяхното бебе.  

Кейт забременява с близнаци след дълги опити да зачене. Радостта на двамата родители е голяма и трудно би могла да се опише с думи. В 25-aта седмица обаче бъдещата майка получава болки – бебетата се появяват преждевременно на белия свят. Момичето, Емили, поздравява околните със силен плач, но брат ѝ Джейми не издава нито звук. Той не диша, а лекарите не успяват да го върнат към живота… След няколко безуспешни опита да го спасят, специалистите категорично заявяват, че не може да се направи нищо повече. Майката отказва да се раздели със сина си, не желае да приеме медицинските факти и започва да се бори, за да върне диханието му. Слага го на своята гръд и заедно с нейния съпруг нежно го прегръщат, за да го стоплят. Казват му, че го обичат, че е очаквано дете и има сестра, която също се нуждае от него. Изведнъж малкия Джейми прави опит да вдиша въздух, но лекарите заявяват, че това е просто рефлекс и не е добър показател. Въпреки всичко Кейт вярва, че това е знак, че детето ѝ се бори за живота, който му принадлежи. И се оказва права! Бебето започва да диша, отваря очи и хваща ръката на баща си. 


Джейми е истинско чудо. Не само че е бил обявен за мъртъв, а е оживял, но от неговото раждане досега няма никакви здравословни проблеми. Лекарите се опасявали, че поради липсата на кислород в периода, в който не е дишал, резултатът би могъл да бъде церебрална парализа, но малкият герой не мисли такаТой расте здрав, щастлив и изпълнен с енергия!

Родителите имат и трето дете – момче. Най-малкият член на семейството също е запознат с необикновената история на брат си Джейми и много се гордее с него.