„Джуджето дългоноско” посреща малки и големи зрители в камерната зала на пл. „Славейков” 4 


В деня на празника на София, 17 септември, общинският театър „Възраждане” отваря врати за своята настояща и бъдеща публика, като ù подари шейсет минути сценична магия и един по-красив свят на приказно въображение с постановката „Джуджето дългоноско”. Началото е 11:00 ч., входът е безплатен, а всеки, който желае да гледа може да получи пропуск от касата на театъра на пл. „Славейков” 4.


Богата на колорит, с експресивни истории и разнолики персонажи, вълшебната приказка с автор Юрий Дачев по Вилхелм Хауф ще накара зрителите в залата да освободят детската си фантазия, като се впуснат заедно с героите в едно незабравимо изживяване!
В очарователния разказ за Вилм и неговите приключения ще ни въведат актьорите: Йордан Ръсин в ролята на омагьосания в джудже Вилм, Яна Кузова, като принцеса Мими, Донка Аврамова-Бочева – майката на Вилм, Лиляна Шомова – злата фея, Свежен Младенов и Мариана Жикич, като дуетът Хихо и Хиха: артисти-скитници и Димитър Захариев в ролята на херцога.

Неразумното момче Вилм е превърнато в уродливо джудже, след като се присмива на неприятната външност на зла вещица, която за отмъщение го наказва да понесе сам коварството на нелицеприятния си вид. Оттук започват уроците за своенравният нрав на Вилм, които няма да оставят никой равнодушен. Той ще трябва да научи най-трудната и важна истина за живота – че истинската красота е скрита в душата на човек!
Режисьор на постановката е Бисерка Колевска, художник е Свила Величкова, музиката е дело на Михаил Шишков-син, а за хореографията се е погрижила Зорница Николова.