Когато се грижиш отдавна за новородените бебета и дойде моментът, в който прегръщаш собствената си първа рожба, се случва нещо, което не може да се опише с думи. Историята на Станислава намерихме във фейсбук страницата на УСБАЛАГ Селена. От думите по-долу разбираме, че Станислава е била част от техния екип, полагала е грижи за най-малките пациенти - с отдаденост, любов и внимание. А днес, днес прегръща своето бебе. Време е грижите да се насочат там - към новия член на нейното смейство - малката, чакана, белнувана и безкрайно желана Рая. Вълшебство, което те кара да летиш от щастие. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Ето и какво написа екипа на болницата: 

В "ЗДРАВЕ НА ФОКУС" ГОВОРИМ ЗА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА И ГЕСТАЦИОННИЯ ДИАБЕТ:  

Да работиш в Детска стая е призвание, вик на майчинското чувство, любов, която напира да излезе от всяка пора на тялото. 

Част от екипа на Детска стая беше и Станислава. Две години се грижеше за новородените бебета, влагайки толкова много любов и грижа, че се чудехме от къде едно 22-годишно момиче ги намира. Едва сега, прегръщайки своето бебе, ни разказа, че майчинското чувство е част от нея още от най-ранните ѝ години. Че е растяла, представяйки си как ще се грижи за свое дете. Че е обичала бъдещото си бебе още преди да го има и, че през целия си съзнателен живот е мечтала за тази среща.

6 двойки близнаци в Неонатологията на пловдивска болница

Макар че в момента Станислава е най-младата пациентка в Клиниката по акушерство и гинекология, първият опит на младата жена да стане майка, бил преди две години. Неблагоприятният изход от бременността, изгубена още в първите седмици, не обезсърчил Станислава. Накарал я да се грижи за бебетата в болницата с още по-голяма любов и неугасваща надежда скоро да гушне своята собствена рожба. И тя не закъсня.

Малката бленувана Рая дойде по естествен път в екипа на д-р Яна Константинова, ак. Невена Ячева и неонатолога д-р Борислав Дренски. "Аз съм акушерка, пред мен не стоеше въпросът как ще раждам... разбира се, по най-нормалния за една жена начин. И тази увереност, че всичко ще бъде наред и съм в най-добрите ръце, ми помогна да родя толкова леко, че докато се усетя гушках моята Рая", разказва Станислава.

Източник и снимка: FB УСБАЛАГ Селена