Кристофър очарова света с първите си глътки въздух. Още преди да е казал първата си думичка, той се превръща в звезда и за него научава целият свят. Защо? Защото малкият Кристофър се ражда на датата, на която са родени както татко му, така и дядо му. И трите пъти този ден се е падал събота. Нещо повече, лелята на бебето също е родена на 6 октомври. 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ 

Родителите на Кристофър - Филип от Македония и Цветомира от България, живеят в Ливърпул. Двамата от години искали дете и решили да опитат с инвитро процедура, насрочена за 8 март. Ден преди това Цветомира разбира, че е бременна.

Терминът ѝ бил 1 октомври, но минал. Щом насрочили предизвикано раждане за 7 октомври, Кристофър избързал с един ден и така чудото се случило.

ДА ПОСРЕЩНЕШ БЛИЗНАЦИ – ЕМОЦИОНАЛЕН РАЗКАЗ В КАДРИ

"Чудо, чудо, малко чудо! Надявам се да порасне същия като баща си и дядо си", казва майката на Кристофър Цветомира пред NOVA.

"Това е чудо за мен, не мога да кажа, че това е съвпадение, но е чудо, както пишат по новините и се случва на 48 милиона, просто не е за вярване - и тримата на 6-ти октомври, и тримата в събота – с малкия сме родени почти по едно и също време, аз съм в 8:52 ч., а той в 9:02 ч.", споделя развълнуван бащата на бебето Филип.

Статистиците изчисляват, че шансът бащата да има същия рожден ден като сина си е 1:365, колкото са дните в годината. А шансът и дядото да има същия рожден ден е 1:365х365 или кръгло 1:130 000. Още по-малко вероятно е, като се прибави и рождения ден на лелята. Тогава шансът за подобно съвпадение е 1:48 милиона.

СЕМЕЙСТВО ОТ БИСТРИЦА СЕ СДОБИ С ТРЕТА ДВОЙКА БЛИЗНАЦИ 

За дядо Киро от Македония Кристофър е първороден внук.

"Сутринта Филип ми се обади и каза: Татко, аз и Цветомира ти честитим рождения ден. А нашият подарък за теб е твоят внук и наш син. Сълзи от радост потекоха от моите очи. Моето ангелче, което ми донесоха моите други ангели Цветомира и Филип”, казва дядо Киро.

ОВУЛАЦИОНЕН КАЛКУЛАТОР

Фамилията Павлоски се готви да атакува и рекордите на Гинес. В Книгата на рекордите пише, че 6 семейства - 4 от Съединените щати, едно от Финландия и едно от Япония - държат рекорда за брой поколения, родени на една дата.

Източник: https://www.vesti.bg/