Бременността, както всички знаем, е един от най-вълнуващите периоди в живота на жената. За да бъде обаче той хармоничен, здрав и лек, е важно бременните да спазват някои здравословни навици.

Хранене, физическа активност, прием на витамини и още. Темата е обширна, въпросите са много. Заедно с Яна Данаилова, нутриционист, специалист по здравословно хранене и преподавател по йога, се опитахме да обърнем внимание на всички детайли. Смеем да твърдим, че успяхме. Разговорът ни беше полезен, Яна ни сподели много ценни съвети за това как да живеем здравословно през 9-те месеца и отговори на редица въпроси от зрителите. 

Хранителни добавки през бременността - има някои, които не бива да пропускаме. "Най-добрите формули, които са предназначени именно за пренаталното развитие, оптималното пренатално развитие на плода, са формулите, които са пренатални, т.е. витамини за бременни - това трябва да приема жената. Преди началото на бременността е задължителен приемът около три месеца на фолиева киселина..." По думите на нашия гост - за една бременност всичко е важно, но следим преди всичко желязото, общ белтък, витамин B12, витамин D, фолиева киселина и други спефицични дефицити. 

Крампи, безсъние, липса на енергия - защо се появяват често през бременността и как да се справим с тях. Яна Данаилова ни сподели ценна информация и тук. Движението е ключово през бременността, важно е да не забравяме това. Хубаво е жената да спи настрани, когато е бременна. 

Училище за родители - Здрава и щастлива бременност с Яна Данаилова

Обърнахме внимание и на рисковата бременност. Тук Яна открито ни сподели личния си опит по темата. Научихме, че когато бременността е рискова и двигателната дейност е забранена, то можем да си помогнем с леки движения на краката

По време на нашия разговор на фокус бе и гестационният диабет. Гостът ни разказа всичко, което трябва да знаем за него. "Гестационният диабет не е присъда за това, че ние ще развием задължително диабет след пресутановяване на бременността." Той е свързан преди всичко с хормонални смущения, небалансираната хранителна диета, изобилстваща от бързи въглехидрати също може да провикира развитието на гестационен диабет. 

Друг наш гост в предаването бе д-р Мариян Иванов, специалист по вътрешни болести и хомеопатия. С него обърнахме внимание на често срещаните проблеми през първата половина от бременността. Неговите съвети ни убедиха, че хомеопатията може да ни помогне много. Boiron ни предлагат богатство от възможности за успокоение на различни неразположения през бременността, а и не само. Заслужава си да им се доверим 

Пропуснали сте да гледате разговора ни на тема: Физическа активност, енергия и сила през бременността? Споделяме ви ценната инфомрация сега: